Bæverfjordinger på tur til Stavsplassen:

Oppstilt dølahingst på utstilling
Ann Kristin Engset viser frem 3 års-hingsten Ustu Lukas på Stavsplassen.

Lokal dølahest kåret

Publisert

Hingstekåring

For de avlsinteresserte innen hestemiljøet, er hingsteutstilling på Stavplassen et årlig høydepunkt. Det ble en flott opplevelse for Ann Kristin Engset fra Bæverfjord forrige helg.

Dølahest

På hingstekåring vurderes både de unge lovende og de eldre hingstene som skal brukes i avl. Nåløyet er trangt, og bare de beste får kåringsgrad. Dølahesten er en av de nasjonale hesterasene våre, og det er viktig med et nøye avlsarbeid for å bevare de gode egenskapene hos rasen. 

Oppstilt hest foran dommere
Det gjelder å stå pent når dommerne skal vurdere hesten.

Surnadal er gjerne kjent for et aktivt fjordhestmiljø, men det finnes dem som satser på andre raser også. Ann Kristin Engset har både fjordhest og dølahest. Hun reiste til Stavsplassen ved Tretten sammen med sin gode hjelper Mari Sæther Hestflått med 3-årshingsten Ustu Lukas. Han ble kjøpt for 2 år siden fra oppdretter Kjell Horten i Østerdalen. Det er første gang hun stiller med hingst til kåring, og det ligger mange timer med trening bak en utstillingsklar hingst. For ikke bare skal de se vakker og rasetypisk ut, den skal også vise frem bevegelser, bestå veterinærsjekk og anlegge en kjøreprøve i fremmede omgivelser. 

Sløyfe på hesten
Det ble sløyfe og kåra hingst! Stolt eier Ann Kristin Engset fra Bæverfjord.

 Premiehest

De endte opp med kåra hingst, og den med nest høyest totalsum på eksteriør i 3-årsklassen. Ann Kristin er strålende fornøyd, og synes det hele var en fantastisk opplevelse. Det er så mye trivelige dølahestfolk, og slike arrangementer gir god motivasjon til å fortsette å trene. Neste år må hingsten igjen vises til en utvidet bruksprøve for å få fortsette i avl. Men enn så lenge er han på frierferd, og er tilgjengelig for hopper hjemme på Åsskard. 

Vi gratulerer!

Powered by Labrador CMS