Nils Stokke med sin egen hest Stormare - en aktiv traver som bor i stallen ved travbanen.

Arrangerer "Hestens dag" - denne gangen med mer fokus på hest enn hestekrefter

Søndag 21. august arrangerer Rindal travklubb "Hestens dag" på Rindal travbane. Det blir en familiedag med tradisjonelt opplegg, i år uten store maskiner, men ellers blir opplegget slik folk er vant til.

Nils Stokke, som er leder i Rindal travklubb, forteller at i år blir det mer fokus på hest enn på hestekrefter. Derfor kaller de årets arrangement "Hestens dag" i stedet for "Hestekreftenes dag". Men bortsett fra at det ikke blir utstilling av store maskiner så er arrangementet som før, et lavterskeltilbud for hele familien.

Mange slags dyr

På Hestens dag blir det utstilling av både store og små dyr, og mulighet for å bli med på både ridning og kjøring med hest. Hestene som bor på området til vanlig blir selvsagt der, og det kommer flere hester, både store og små, lover Nils Stokke.

Her bor også travhesten Spang Anna.

I tillegg til hester blir det mulighet for å se, og kanskje ta på, lama, ku, sau, geiter, høner og kaniner.

Håper på mange kjøretøy

Det er været i sommer som har ødelagt muligheten for utstilling av store maskiner denne gangen. Tidligere har det vært parkering på ekrene rundt travbanen, slik at det har vært stor plass på travklubbens eget området. På grunn av store mengder regn i sommer er ekrene for bløte, så man må sette av plass til parkering inne på travbaneområdet.

Men arrangementet blir ikke helt fritt for motoriserte hestekrefter. Tradisjonen tro kan alle som vil komme med kjøretøy som de vil vise fram. Det kan være veterankjøretøy eller noe annet, bil, motorsykkel eller traktor.

Alt unntatt mat er gratis

Nils Stokke forteller at det blir gratis inngang, og også gratis ridning og kjøring. Arrangøren står for salg av grillmat, kaffe og kaker.

Dersom noen har noe de vil selge, så er det også mulighet for det. Unntaket er mat som er ment å fortæres på området. Det vil arrangøren ha enerett på, siden det er det eneste de har inntekt på denne dagen. Bortsett fra det så kan de som har noe å selge bare komme, så får de henvist plass, og det er også gratis, sier Nils Stokke.

Daglig aktivitet på området

Området og stallbygget ved travbanen i Rindal har de siste åra blitt mer tilpassa til hestene som bor her. Stallen er bygd om litt med flere permanente hestebokser og lagerrom for høy, og det er påbegynt et arbeid med nye oppselingsplasser utenfor stallen. Travklubben håper å kunne arrangere lokalkjøring i september, med forbehold om at det blir nok påmeldte hester, forteller Nils Stokke.

I sommer er det fire travhester som bor i stallen ved travbanen, og til vinteren kan det hende at alle de sju boksene blir fylt opp, sier han.

Det er fortsatt en ridebane på indre bane. Den skulle gjerne ha vært mer brukt, synes han. Travhester har også godt av å bli ridd på. Ellers har hesteeierne som bruker stallen fått laget flere luftegårder og en fin treningsbane som går rundt travbanen og litt inn i skogen. Det har gitt veldig bra treningsforhold for travhestene, forteller Nils Stokke.

Fine treningsforhold ved Rindal travbane.

---

ANNONSE:

HESTENS DAG

Rindal travbane

Søndag 21. september kl 11 - ca. kl 16

  • Gratis ridning og kjøring med hest
  • Dyreutstilling
  • Utstilling av (motorhistoriske?) kjøretøy
  • Salg av grillmat, kaffe og kaker

GRATIS INNGANG

Powered by Labrador CMS