Sherin Obaidli og resten av Molde HK Elite gjester Surnadal idrettshall søndag
Sherin Obaidli og resten av Molde HK Elite gjester Surnadal idrettshall søndag

Søndag får du se topphåndball i Surnadal idrettshall

Publisert Sist oppdatert

Søndag 1. august får du mulighet til å se topphåndball på parketten i Surnadal idrettshall når Molde HK Elite møter 1. divisjonslaget Charlottenlund til treningskamp.

For de som følger med på norsk håndball, er det flere kjente navn som kommer til Surnadal søndag. Søstrene Mona og Sherin Obaidli fra Molde er begge sentrale spillere i eliteserien. Det samme er Elise Skinnehaugen som nylig meldte overgang fra Storhamar. Molde trenes av Tor Odvar Moen, som er en kjent profil i både nasjonal og internasjonal håndball. Moen var treneren som ledet Larvik HK til seier i Champions League sesongen 2010/2011. Molde HK Elite endte på 5. plass i eliteserien sesongen 2020-21.

Charlottenlund ble nummer 9 i 1. divisjon forrige sesong. Det er verdt å nevne at CSKs midtre bakspiller heter Ine Sagosen, og er lillesøster til en av verdens beste håndballspillere, Sander Sagosen.

Det er også i aller høyeste grad verdt å nevne at kampen skal dømmes av det lokale dommerparet Tor Helge Solli og Jens E. Indergård.

Leder i håndballgruppa i Surnadal IL, Heidi Haltli, gleder seg til å være vert for arrangementet.

- Vi trengte ingen betenkningstid da treneren til Charlottenlund tok kontakt med oss for et par uker siden. Vi er glade for å bli spurt, og vet at både arrangementene våre og hallen har et godt rykte utenfor kommunegrensen. Vi ønsker lagene hjertelig velkommen til Surnadal idrettshall, sier Haltli.

Tor Odvar Moen er hovedtrener for Molde HK Elite
Tor Odvar Moen er hovedtrener for Molde HK Elite

Kamplotteri med 2000 kroner i gevinst

Haltli lover at det blir stor stemning i idrettshallen søndag ettermiddag.

- I tillegg til god underholdning på håndballbanen, blir det både kiosksalg, loddsalg og kåringer etter kampen. Sparebank 1 Nordmøre sponser et gavekort på 2000 kroner som skal loddes ut til en heldig vinner av kamplotteriet. Det er gratis inngang til kampen, og det er meldt regn. Alt ligger dermed til rette for en fin håndballsøndag, smiler hun.

Markedsansvarlig i Sparebank 1 Nordmøre, Liv Dalsegg, sier banken med glede støtter opp om arrangementet.

- Vi har alltid støttet håndballgruppa med blant annet gevinster på den årlige basaren. Nå har det ikke vært basar på grunn av korona, og vi støtter derfor lotteriet under treningskampen med stor glede. Det er artig å se at håndballen er i gang igjen, sier Dalsegg.

Heidi Haltli er også svært glad for at det endelig kan spilles håndball igjen.

- Det har vært en trasig periode, men nå ser vi fremover. Alt tilsier at det blir en normal håndballsesong, og søndagens treningskamp er et tegn på at vi er i gang. Vi i håndballgruppa håper arrangementet vil inspirere og motivere, og gleder oss stort til at lukten av klister og bakels sprer seg i hallen, smiler Haltli.

Smittevernet setter begrensninger på antall tilskuere.

- Tilskuerne må holde 1 meter avstand, men Surnadal idrettshall er stor og rommer mange. Alle som kommer, må registrere seg via QR-kode. Er du syk, må du holde deg hjemme, sier Haltli.

Kampen starter kl 13.30.

Markedsansvarlig Liv Dalsegg i Sparebank 1 Nordmøre og leder i håndballgruppa i Surnadal IL, Heidi Haltli
Markedsansvarlig Liv Dalsegg i Sparebank 1 Nordmøre og leder i håndballgruppa i Surnadal IL, Heidi Haltli