Surnadal D4 med seier:

Håndballdamer på rekke
Jublende damer etter sesongens første seier.

– Det smaker ekstra godt på hjemmebane

Damelaget i Surnadal har møtt hard motstand i starten av sesongen. Forrige uke endte de med kun to mål under Meldal/Orkdal. I helgen spilte de to kamper. Søndag ble det tap på bortebane mot Skaun, men dagen før tok de sesongens første seier i Surnadal idrettshall.

Optimisme

Surnadal har hatt en tøff start denne sesongen. Både J20 og damelaget har hatt veldig hard motstand i de første kampene. Lørdag lå Surnadal D4 på sisteplass i tabellen etter fire tap, og de skulle møte Leksvik som låg som nummer fem med to seirer og ett tap.

Bortelaget stilte med sju spillere uten reserver. Surnadal stilte mannsterk med hele fjorten kampklare damer: Emilie Holsbøvåg, Kine Bjørseth, Hanne Moen Fiske, Hedda Forslund, Hildegunn Henden Dalsegg, Edel Therese Karlsen, Oddrun Husby, Jorunn Merete Solhaug Kvande, Synne Lie-Fjeldvær, Live Aakvik, Guro Botten Sletnes, Ingrid Almhjell-Ims, Ingunn Heggset og Eline Østbø.

Var dette en reell sjanse til å endelig kunne få en velfortjent seier etter sesongens harde start?

Første omgang

Surnadal hadde en pangstart og ledet 4-0 da Kine satte inn sitt tredje mål i sjette spilleminutt. Surnadal hadde god kontroll utover omgangen, men bortelaget tok innpå. Syv minutter før pause ble det uavgjort 7-7, og de gikk til pause med stillingen 10-13.

Andre omgang

Andre omgang var alt på plass igjen, jentene var på både i angrep og forsvar, og da Hildegunn satte ballen i mål like før elleve minutter var gått av andreomgangen, stod det 16-16 på tavla. De holdt koken helt ut med godt forsvar, bra angrep, fine redninger, og raske og presise kontringer. Dermed endre kampen med gledelige 27-23 i hjemmelagets favør. Det betyr at de slepte inn 10 mål i andre omgang, mens de satte inn 17 selv.

Godt jobba!

Tre damer
Eline, Hanne og Emilie bidrog sterkt til sesongens første seier.

Trollheimsporten tok en prat med Eline, Hanne og Emilie etter kampen lørdag.

Eline er 16 år, og startet på damelaget og det nystartede 20-årslaget denne sesongen. Noe av det hun bidrar med er presise skudd, ungt pågangsmot og lynkjappe kontringer. Dette var sesongens første seier for D4, og dermed Eline sin første seier med damelaget. Hennes korte fartstid på laget setter ikke en stopper for å score. Lørdag fikk hun hele seks baller i motstanderens mål.

Emilie spilte sammen med Eline på Surnadal J16 forrige sesong, og stod i mål for damelaget noen kamper. Nå er hun målvakt for både J20 og damelaget. På lørdag hadde hun - ikke uventet - mange gode redninger og reddet blant annet straffe. Hun er kjapp på å få ut ballen fra målområdet, noe som gir gode muligheter for kontringer.

Hanne har vært med på laget i en årrekke, og bidrar blant annet med sitt gode forsvarsspill og gir luker til medspillerne med sine sperringer på linjen i angrep. Det er tøffe kamper mellom spillerne på seniorspill, og spesielt mange harde tak på linjen hvor hun pådrar seg straffer, og ordner to-minuttere på motspillerne. I tillegg satte hun inn fire mål på lørdag.

Hanne synes det er godt å få seieren på hjemmebane.

–Da smaker det ekstra godt.

Det var ikke gøy å gå til pause med å ligge under med tre mål. Leksvik var syv spillere og Surnadal det dobbelte. Nå hadde de sjanse til å vinne, men det var viktig å ikke tenke at de vinner.

–Det løsner i andre omgang. Vi gira oss opp både i forsvar og angrep, sier Hanne som presiserer at de har blitt mer samspilte nå.

–All ære for de yngre. Det er så gøy å se at de tør opp, smiler hun.

Bildeserie med tekst fra lørdagens kamp under.

Håndballkamp
Emilie stod godt i mål. Her har hun akkurat hatt en redning som resulterte til ingen ball i surnadalsnettet og rush med scoring av lynkjappe Eline, før hun tar en ny redning. Det er ikke bare bare å få ballen i mål bak denne 17-åringen.
Kamp om ballen.
Playmaker Oddrun har ballen.
Straffekast
Edel Therese pådrar seg straffe, og Hildegunn gir Surnadal to måls ledelse ved stillingen 20-18.
Kjemping på seksmeteren.
Eline snapper ballen i forsvar, sentrer til Hanne som gir ballen tilbake til Eline som scorer i nydelig kontringsspill. Surnadal leder med tre mål; 24-21.
Harde tak på linjen. Hanne er vant til å kjempe, og setter ballen i mål før fløyta piper for mål til Surnadal og 2-minutter på motspiller. Stillingen er 25-22 og det er vél 2 minutter igjen av kampen.
To lag står samlet i ring på hver sin plass
Timeout i kampens siste spilleminutt
Action på ving på tampen av kampen.
Straffekast
Eline satte ballen i nettet fra sjumeteren som kampens siste mål et halvt minutt før dommeren blåste av sesongens første vinnerkamp for Surnadal D4.
Klokke og stillingen som viser 27-23.
Godt å se hjemmelaget har flest mål på tavla. Velfortjent etter bra kjemping.
Folk på håndballbanen. Lagene går på hver sin linje mot hverandre og takker for kampen ved å slå hendene mot hverandre.