Håndball 5. divisjon:

Anja Ranes, Heidi Haltli og Oda Bredesen kunne juble for seier mot Klæbu 2

Jublet for seier lørdag - tapte mot serielederne søndag

Surnadal/Sunndal har spilt to hjemmekamper i helga. Lørdag var Klæbu 2 motstander, mens avdelingens soleklare leder, NTNUI 5 , stod på motsatt banehalvdel søndag ettermiddag.

Mot Klæbu gikk Surnadal/Sunndal opp i ledelsen 3 - 1, men gjestene slo kraftig tilbake og ledet 3 - 6 etter 20 spilleminutter. Fem minutter før pause var stillingen 4 - 8, men tre scoringer av Oddrun Husby, Oda Bredesen og Kristin Hilstad Garte sørget for at avstanden var krympet til ett mål til pause.

Omgangens siste mål var av det spektakulære slaget. Kristin Hilstad Garte sendte avgårde en suser fra 21 meters hold, og ballen passerte målstreken med under ett sekund igjen av førsteomgangen.

Hjemmelaget var det klart beste laget etter pause, og vant omgangen hele 12 - 4. Klæbu pådro seg to røde kort, og hadde lite å stille opp med når Surnadal/Sunndal satte opp tempoet. Surnadal/Sunndal gikk fra å lede 12 - 11 til å vinne kampen 19 - 12.

Jevnt i 45 minutter

Søndagens motstander var studentlaget NTNUI, et lag som har vunnet alle sine kamper denne sesongen. Som forventet tok gjestene tak i kampen fra start, og ledet 3 - 0 før Kine Bjørseth reduserte. De seiersvante jentene fra Trondheim klarte ikke å riste av seg Surnadal/Sunndal, som på imponerende vis beit seg fast. Fire minutter før pause ledet NTNUI 12 - 9, men tre kjappe scoringer av Hildegunn Henden Dalsegg, Ingun Løseth og Anja Ranes sørget for at lagene kunne gå til pause på stillingen 12 - 12.

Surnadal/Sunndal fortsatte å legge press på NTNUI etter pause, og spilte seg til gode sjanser i angrep. 14 minutter ut i omgangen var stillingen 18 - 18, og kampen stod og vippet. Det siste kvarteret viste jentene fra Trondheim hvorfor de er serieledere. De satte opp et stort tempo, og utnyttet feilene som hjemmelaget hadde litt for mange av mot slutten av kampen. NTNUI gikk fra uavgjort 18 - 18 til å lede 22 - 18, og fortsatte å øke ledelsen. NTNUI vant til slutt kampen 27 - 20.

Surnadal/Sunndal ligger på 7. plass på tabellen med 12 poeng etter 10 kamper. Surnadal/Sunndal har spilt færrest kamper av samtlige lag i avdelingen.

Neste helg skal samarbeidslaget spille to nye kamper. Da venter Hovin og Leik på bortebane.

Kampfakta Surnadal/Sunndal - Klæbu 2 19- 12 ( 7 - 8)