Daniel Hagen Eide og Jørgen Gjerstad blir trenere for Rindal IL G10 denne sesongen.
Daniel Hagen Eide og Jørgen Gjerstad blir trenere for Rindal IL G10 denne sesongen.

Rindal IL starter guttehåndballag

Etter høstferien starter Rindal IL treninger for G10 i håndball. Daniel Hagen Eide og Jørgen Gjerstad blir trenere. De vil vise guttene hvor morsomt håndball er, og at det slett ikke bare er en sport for jenter.

Publisert

Det er flere år siden Rindal IL har hatt guttelag i håndball, men nå har håndballgruppa tatt initiativ til å start opp igjen. De har inntrykk av at mange mener at håndball er mest for jenter, derfor ønsket de gutter som trenere for guttelaget.

– Ikke bare en jentesport!

Daniel Hagen Eide og Jørgen Gjerstad har begge spilt guttehåndball selv, og hatt mye glede av det. Hvis det hadde vært et seniorlag i håndball her, så hadde de begge spilt fortsatt, forteller de.

Jørgen har også spilt for Orkanger, og sist på seniorlag i Surnadal, men der ble det dessverre slutt på grunn av for få spillere. Både Jørgen og Daniel håper å bidra til mer rekruttering til håndballsporten ved å stille opp som trenere for guttene.

Alle er velkomne på trening

Rindal IL G10 er påmeldt for sesongen, og skal spille organiserte kamper. Trenerne håper på flest mulig spillere. Det kreves ingen erfaring med idrett fra tidligere for å være med.

Det viktigste er å ha det moro, og alle skal få mulighet til å finne ut om håndball er noe for dem.

– Alle er velkomne på trening. Ingen skal føle at de ikke kan dette godt nok, sier Daniel.

Starter første tirsdag etter høstferien

Den første treninga for G10 er tirsdag 13. oktober i Rindalshuset. Treningene er åpne for gutter født i 2009, 2010 og 2011.

– Surnadalinger er også velkomne, og hvis noen lurer på noe så er det bare å ta kontakt, sier de to trenerne.

Det presiseres at på grunn av smittevernreglene er det ikke lov for foreldre å være tilstede i hallen under trening, men de kan eventuelt stå i foajeen og følge litt med gjennom vinduene mot hallen.