Håndball 3. divisjon:

Maja Reitan kjempet godt gjennom hele kampen

Maja var kampens lyspunkt da Rindal tapte med 21 mål

Siste kampen Rindal spilte før håndballen ble stengt ned igjen på grunn av pandemien, var borte mot Ranheim 13. november. Den kampen vant rindalingene 31 - 25. Siden den gang har Rindal spilt tre seriekamper, hvor alle har endt med tap.

Lørdag kom Ranheim til Rindalshuset, og mange ventet seg et jevnt oppgjør. Før kampen var det var ett poeng som skilte lagene på tabellen.

Ranheim overrasket rindalingene med å spille et offensivt 4 - 2 forsvar. De første minuttene av kampen klarte Rindal å spille seg til gode sjanser, og spilte fri Ane Vasskog på venstre kant, som satte ballen i mål tre ganger. Sju minutter ut i kampen var stillingen 5 - 5.

Så ble det bråstopp for hjemmelaget. Ingenting fungerte i angrep mot et svært godt forsvar. Spillerne gikk seg fast gang etter gang, og når i tillegg målvakten tok det meste av nærskuddene, ble det vanskelig for rindalingene. Å spille mot et så offensivt forsvar krever mye av spillerene, som hele tiden må løpe uten ball og ta mange dueller. Ti minutter ut i første omgang virket det som luften var gått ut av hjemmelaget.

Ranheim gikk fra 5 - 5 til å lede 13 - 5, og kampen var i realiteten avgjort. Til pause ledet bortelaget hele 19 - 6.

Ranheim spilte meget godt i forsvar. Her blir Hanna Saksen effektivt stoppet.

Ranheim kom til Rindalshuset med bare tre innbyttere. Ifølge trener Bøje Kamp manglet laget 5 - 6 spillere, og måtte hente spillere fra juniorlaget for å kunne spille kampen. Han var svært godt fornøyd med det jentene leverte før pause.

- Vi har trent mye på å spille dynamisk 4 -2 og 3 - 3. Det er veldig artig å se at det fungerer så godt som i dag. Jeg tror ikke det er så mange lag som spiller på denne måten i 3. divisjon. Det krever mye av spillerne, sier den danske treneren.

Bøje kunne fortsette å juble utover andre omgang. Ranheim fortsatte sitt tøffe forsvarsspill, og løp rindalingene i senk. Det er ikke ofte man ser et lag beherske et så offensivt forsvarsspill i 2 x 30 minutter. Et forsvarsspill tatt rett ut av læreboka!

Offensivt forsvarsspill skaper ofte store rom for strekspilleren. Maja Reitan fikk mange baller å jobbe med, og var hjemmelagets beste spiller. Hun ble hjemelagets toppscorer med seks mål, og skaffet i tillegg flere straffer og utvisninger. Reitan var ledig gang på gang, og burde nok fått flere innspill fra sine medspillere.

Ranheim var mange hakk for gode for Rindal i lørdagens kamp, og vant til slutt 36 - 15.

Reitan innrømmer at de ble tatt på senga av forsvarsspillet.

- Vi forventet ikke å møte 4 - 2, og har ikke forberedt oss på det. Ranheim var veldig gode i dag, og det ble i det tøffeste laget for oss. Vi gir ikke opp, og skal gjøre det vi kan for å ta poeng mot Klæbu i morgen. Vi har møtt mange gode lag så langt i 2022, men vi mister ikke motet. Samholdet i laget er godt til tross for litt motgang i det siste, sier hun.

Reitan fikk korona i vinterferien, og sier hun fortsatt sliter litt med pusten. Det var det ingen som kunne se i kampen mot Ranheim.

- Det var en grei kamp for min del, og jeg får mange baller å jobbe med. Jeg føler spillet i ferd med å løse litt for meg, og det er en god følelse. Jeg har ventet litt på det, sier 18-åringen som har scoret 42 mål for Rindal så langt denne sesongen.

Maja Reitan var ledig på strek mange ganger. Her får hun et fint innspill fra Gro Anita Bolme

Rindal ligger nest sist på tabellen med 8 poeng etter 12 kamper. I morgen møter de Klæbu på bortebane.

For første gang på lenge stilte Rindal med tilnærmet fullt lag i lørdagens kamp. Men Rindals suverene toppscorer, Gro Anita Bolme, spilte bare noen få minutter før pause. Hun sliter fortsatt med kroppen etter koronasykdom.

Kampfakta Rindal - Ranheim 15 - 36 ( 6 - 19)