Storhelg i Rindalshuset

I helga har det vært fem kamper i Rindalshuset. Tre aldersbestemte og to for tredjedivisjonslaget. Det var en enorm innsats på alle lag, hvor samtlige kamper endte med seier for Rindal.

Publisert

Lørdagens damekamp

I Rindalshuset var det fire kamper lørdag. Etter at J11 vant kampene mot Aure og Aure 2 med god margin, fortsatte J15 mot Alvdal hvor hjemmelaget vant 25-13. Dermed var det klart for tredjedivisjonslaget som skulle møte Ørsta.

Etter tabellen å beregne, skulle det bli en jevn kamp da Ørsta skulle besøke Rindalshuset lørdag. Men to svært stødige målvakter og knallgode utespillere gav Ørsta solid motstand.

Å komme seg forbi Rindal sitt forsvar og å få ballen bak Maren i mål, viste seg å være særdeles vrient. Det tok hele 16 minutter før Ørsta fikk satt inn sitt første mål. Da hadde rindalingene allerede fått inn tolv bak gjestenes målvakt.

Det var keeperspill i høy klasse. Maren hadde veldig mange fine redninger og like mange fine og presise langpasninger som sammen med gode og kjappe medspillere resulterte til mangt et godt rush-spill for hjemmelaget.

Guro Søyseth har nylig hatt comeback for Rindal, og tok over i målet siste delen av første omgang. Det var første hjemmekampen for tredjedivisjonslaget etter hun kom tilbake, og hun viste hva hun er god for. Til pause stod det 17-4.

Andre omgang var det yngre krefter som testet kondisen, og de bestod med glans. Guro sto i målet hele omgangen, og fortsatte det gode målvaktsarbeidet til vertslaget. Hun reddet ball etter ball, og hadde sammen med Maren og resten av gjengen en veldig bra kamp. Gjestene måtte kjempe godt for hvert eneste mål, og sluttresultatet ble 34-13.

Guro spilte for Rindal i fjor, men ikke i høst. Nå har hun kommet tilbake og hadde før lørdagens kamp spilt en kamp med femtedivisjonslaget og en bortekamp med tredjedivisjonslaget.

Hun synes det er innmari artig å være tilbake; det å være med på det gode gamle laget og at det er så mange nye. Hun synes det var ekstra artig å spille andreomgangen hvor de unge virkelig fikk lov til å prøve seg.

–Det er artig å få kjøre så mange kontringer. Og så synes jeg vi har et veldig godt forsvar i dag, smiler hun og legger til at hun synes det var en veldig artig kamp.

Rindal D3 stilte lørdag med Maren Halgunset, Ane Vasskog, Marit Ustad Hove, Guro Søyseth, Maren Hansen Tallerås, Anna Vattøy Solli, Maren Mikkelsen Karlsen, Milla Skjølsvold-Aasen, Gro Anita Bolme, Frida Møkkelgård, Guri Bolme Nonstad, Mina Halgunset, Eiri Henriksdotter Blekken og Anja Søyseth.

Søndagens damekamp

Søndag fikk D3 nytt besøk. Denne gangen var det Kristiansund som gjestet Rindalshuset, og hjemmelaget hadde 13 spilleklare damer. Disse var Maren Halgunset, Ane Vasskog, Marit Ustad Hove, Hilde Søyseth, Anna Vattøy Solli, Maren Mikkelsen Karlsen, Milla Skjølsvold-Aasen, Gro Anita Bolme, Frida Møkkelgård, Guri Bolme Nonstad, Mina Halgunset, Eiri Henriksdotter Blekken og Anja Søyseth.

Hjemmelaget fikk inn de to første målene, men det skulle vise seg å bli en jevn kamp. Det ble kun to mål som ble den største forskjellen mellom lagene under hele førsteomgangen, og ved pause sto det 11-10.

Ved nesten halvspilt andreomgang ledet Rindal med seks mål (19-13) etter å ha fått inn fire mål etter hverandre. Men kristiansunderne gav seg ikke. De kjempet seg godt etter, og da gjestene scoret i det 22. minuttet, sto det 20-19 på tavla.

Før to og et halv minutt var gått, fikk rindalingene inn tre mål og økte ledelsen fra ett til fire mål. Da var det et stort femminutt igjen.

Vertslaget klarte å holde ledelsen, og da dommeren blåste av kampen viste poengtavla 24-21. Dermed kunne rindalingene glede seg over en storslagen helg hvor samtlige kamper i Rindalshuset i helga endte opp med seier til hjemmelaget.

Det har også vært mange andre gode kamper av rindalinger på bortebane. Les om de på Rindal IL håndball sin Facebook-side her.