Sesongslutt for Rindal D3 og D5

Håndballspillere på en rekke
Fornøyde damer på Rindal D5. Bildet er tatt etter kampen mot Kyrksæterøra da rindalingene fikk besøk av de sist på februar.

Avsluttet med seier

Da er sesongen over for begge damelagene i Rindal. Søndag gikk siste kamp for femtedivisjonslaget da de gjestet Kyrksæterøra i Hemnehallen.

Publisert

Sesongens ellevte seier

Rindal satte inn første målet, men Kyrksæterøra utlignet. Laget holdt følge, og i det 22. spilleminuttet scoret rindalingene og stillingen ble 6-6.

Derfra dro de fra. Da det var pause, sto det hele 6-11 på poengtavla. De satte også inn andreomgangens første mål, så et stort minutt uti omgangen ledet de med dobbelt så mange mål som motstanderne.

Men det viste seg å ikke bli riktig så enkelt. Kyrksæterøra tok innpå, men rindalingene låg foran hele kampen.

Sluttresultatet ble 18-20, og Rindal 2 kunne ta med seg poengene hjem etter sesongens siste kamp og glede seg over en sterk tredjeplass på tabellen etter elleve seire av seksten mulige.

Over all forventning

Laget startet sesongen godt med en timålsseier i Hitrahallen for så å vinne med åtte mål på hjemmebane. De har hatt en bra sesong og avsluttet nå med seier på bortebane.

Lagleder Inge Hermann Foss sier at søndagens kamp ble noe mere spennende enn nødvendig. 

–Vi hadde en noe dårlig uttelling på avslutninger. Nok en gang vant vi på grunn av godt forsvar og gode målvakter. Det er en svært god moral og stemning i laget. Gammel og ung fungerer svært godt i lag. Sesongen har vært over all forventning, og det har vært svært moro å følge dette laget, smiler Foss.

D3 nådde målet og ser fremover

Tredjedivisjonslaget hadde som mål å lande midt på tabellen, og med to strøkne lag og dermed ti lag igjen, har rindalingene absolutt nådd målet med sin sjetteplass og like mange poenger som NTNUI 3 som ligger på femte.

Trener Jens Hove er bra fornøyd med sesongen, og sier at de satte målet om å bli midt på tabellen da det er et ungt, "upcoming" lag med mange 16-, 17-åringer og med 5-6 rutinerte spillere hvor 3-4 av de bor i Trondheim. Derfor blir det stort sett bare en felles trening i uka.

–Det vil gå litt opp og ned når man har så ungt lag. Jeg synes vi har en bra start, sier Hove.

Den beste kampen var hjemmekampen mot Godøy/Valder som er tabellvinner. Da de gjestet Rindalshuset på januar, gav hjemmelaget gjestene hard motstand og spilte uavgjort mot dem med resultatet 19-19.

Derfra ble det tre hjemmeseiere på rad mot Ørsta, Kristiansund og Hødd, før det ble tre tap til slutt.

–Vi er fornøyd med sesongen, og de yngre jentene har gjort et kjempesteg. Spesielt at de har skjønt at det er en jobb som må gjøres i forsvar, det er ikke bare fremover - det er artigst å spille fremover, men man må gjøre en jobb i forsvar også. Det er bra, sier treneren og fortsetter:

–Nå skal vi drille jentene fremover til neste sesong, og med 20-årslag skal vi på Rosecup i Molde nest siste helga på april.

Neste sesong håper de å stille med 20-årslag i tillegg til tredjedivisjonslag. Men da blir det antakelig ikke femtedivisjonslag, i så fall må det komme flere spillere å melde seg på.

På grunn av avstandene, håper han de får Trondheims-serie neste år, og om klubben og jentene vil at han skal fortsette, så gjør han det.

Han skyter av støtteapparatet både på tredjedivisjon og de som har vært med å hjulpet til i forbindelse med femtedivisjonslaget.

–Støtteapparatet er meget viktig for å få det til å gå rundt.

Det  er veldig mange ungdommer, og de er dyktige.

–Og bedre blir de, det ser jeg. Det er artig å se og artig å følge med. Artig å se hvor langt de kan dra det, noen kan bli rettelig god, smiler han.

Damer i spilledrakter på to rader
Jubel etter hjemmeseier mot Hødd på februar.
Powered by Labrador CMS