Jens Hove
Jens Hove

Han skal trene Rindals håndballdamer

Publisert Sist oppdatert

Anders Moe Sæter har vært hovedtrener for håndballdamene i Rindal de fem siste sesongene, men ga i april beskjed om at han ikke fortsetter.

Styret i håndballgruppa i Rindal IL har siden den gang vært på jakt etter en erstatter, og nå har trenerkabalen gått opp. Jens Hove (58) fra Storås har sagt ja til å trene 3. divisjonslaget kommende sesong.

- Jens var veldig ønsket av seniorspillerne, så dette er veldig gode nyheter for oss, sier leder i håndballgruppa i Rindal IL, Berit Okstad.

Jens Hove er et kjent navn i håndballmiljøet i Meldal. Han har vært aktiv både som spiller og trener for aldersbestemte lag i mange år. Forrige sesong var han trener for 20-årslaget til Meldal. Hove har også erfaring som trener for herrelaget til Orkanger. Til daglig jobber Hove som lærer på byggfag ved Meldal videregående skole.

Kommende sesong debuterer Hove som trener i 3. divisjon. Det er en utfordring han ser frem til.

- Jeg gleder meg, og synes det er spennende å prøve noe nytt. Jeg ser frem til å trene et damelag for første gang, sier Hove.

Hove har sett de fleste hjemmekampene til Rindal siden sesongen 2019/2020. Det er det en spesiell grunn til. Jens er nemlig far til Marit Ustad Hove som spiller på laget. Ustad Hove har vært en sentral spiller på 3. divisjonslaget helt siden hun kom til klubben i 2019. De siste månedene har hun tatt en pause fra håndballen på grunn av graviditet, men med termin om noen få uker, er sjansen stor for et comeback i løpet av neste sesong.

- Jeg håper og tror at Marit blir å se på banen for Rindal kommende sesong, sier han.

Hove har ingen betenkeligheter med å trene sin egen datter.

- Det har jeg stort sett gjort gjennom hele oppveksten, så det er ikke nytt for oss, sier han.

I sommer skal seniorlaget fokusere på ressurstrening i regi av Inge Hermann Foss. Hove starter som trener mot slutten av juli.

- Jeg vil gjerne hilse på gjengen før den tid, og høre hva de tenker om veien videre. Så starter vi oppkjøringen på sensommeren, og da blir det fullt kjør mot sesongstart, sier han.

Fredag publiserte Norges Håndballforbund region nord forslag til avdelingsoppsett for kommende sesong. I oppsettet er Rindal plassert i «Sunnmørsavdelingen», noe som vil medføre lange borteturer.

- Hvis det endelige oppsettet blir slik, må vi bare forholde oss til det og ta det som det kommer. Da blir det trolig tre turer til Sunnmøre, hvor vi må spille dobbeltkamper, sier Hove.

Rindal er plassert i avdeling 1 sammen med Utleira 2, Godøy, Kristiansund, Langevåg, National, Strindheim 2, Sverresborg 2, Nidelv, Volda 2 og Ørsta.

Sesongen 2021/2022 endte Rindal på nest sisteplass

Marit Ustad Hove i kjent stil
Marit Ustad Hove i kjent stil
Powered by Labrador CMS