Anders Moe Sæter sammen med samboer Gro Anita Bolme og deres eldste datter, Erika (arkivbilde fra 2019)

Moe Sæter gir seg som trener for 3. divisjonslaget til Rindal

Publisert Sist oppdatert

Etter fem sesonger som trener for håndballdamene i Rindal, har Anders Moe Sæter gitt styret beskjed om at han gir seg.

Moe Sæter innrømmer at det er vemodig.

- Jeg føler vi har fått til mye bra med seniorhåndballen i Rindal, og det har vært fem morsomme år. Men det er en tid for alt - nå er det på tide å prioritere familien, sier Moe Sæter.

Anders er samboer med Gro Anita Bolme som er en sentral spiller på 3. divisjonslaget. Sammen har de jentene Erika (6) og Kaja (2).

- Det er en kabal som må gå opp, og vi må være mye borte fra jentene. Plutselig kan regionen bestemme seg for å plassere oss i Møre-serien, og da blir det mange og lange borteturer. Det er tid jeg ønsker å bruke på barna, sier han.

Moe Sæter blir likevel å se på hallgulvet i Rindalshuset i tiden fremover.

- Jeg skal være trener for laget til eldstejenta mi, Erika. Det gleder jeg meg til, sier han.

Håndballprofilen har mange gode minner å se tilbake på som trener for rindalsdamene.

- Det er mange enkeltkamper jeg husker godt, men høydepunktet er nok sesongen vi rykket opp til 3. divisjon. Så utrolig gøy det var, sier han.

Moe Sæter sier det er en god følelse å gi fra seg et lag som består av en stabil og god spillergruppe.

- Damelaget har en god kjerne med spillere som har signalisert at de blir med videre. Anja Søyseth, Malin Gåsvand Løset, Maren Halgunset, Gro Anita Bolme og Marit Ustad Hove er solide spillere som er viktige for laget.. Dessverre er det en del yngre spillere som mest trolig ikke blir med videre grunnet studier. Slik vil det alltid være. Jeg er uansett sikker på at Rindal får et godt lag også neste sesong, sier han.

Leter etter erstatter

Styreleder i håndballgruppa i Rindal IL, Berit Okstad, har startet jakten på ny trener for 3. divisjonslaget.

- Det er ikke så lenge siden vi fikk beskjed om at Anders gir seg, men prosessen er allerede i gang. Spillerne på damelaget har kommet med innspill på hvem de ønsker at vi kontakter. Foreløpig er vi ikke i mål, men vi håper og tror at det ikke tar så lang tid, sier hun.

Okstad skryter av jobber Moe Sæter har lagt ned for seniorhåndballen i Rindal.

- Anders har gjort en kjempejobb i mange år, så det er selvsagt veldig synd at han slutter. Samtidig har vi full forståelse for avgjørelsen, sier styrelederen.

Det har vært mange jubelscener i løpet av de fem sesongene som Anders Moe Sæter har ledet damelaget i Rindal. Her sammen med Anja Søyseth og Mona Bolme Nonstad
Powered by Labrador CMS