Vant helgens turnering, og er nå landets sjette beste i sin klasse

Publisert

I helga har golftalentet Marius Kvande (14) fra Kvanne vært hos Romerike Golfklubb i Aurskog og deltatt i Srixon Tour som er eliteturneringsserie for juniorer i landet.

Store muligheter

Marius tok kurset "Veien til golf" på Kvanne våren 2020, og er nå inne i fjerde året som golfspiller. Han har prestert veldig godt, og er nominert fra golfklubben til å være med i Team Norway Future Camp hvor han får gode muligheter til å utvikle seg enda mer.

Srixon Tour arrangeres i åtte runder gjennom året hvor de samler poeng. Dette var runde nummer sju. Marius har nå vært med på runde nummer 1, 4, 5, 6 og 7.

I utgangspunktet er det tolv deltakere i en Srixon Tour-turnering i klassen GU15, men siden dette var en av tre turneringer som arrangeres i kombinasjon med Future Camp var det utvidet startfelt med hele 68 deltakere i klassen for gutter mellom 13 og 15 år.

Utrolig spennende

Både lørdag og søndag var det en runde på 18 hull hver. Da han kom i mål søndag var de to i ledelsen. Det måtte avgjøres hvem som skulle bli nummer en og to, så det ble omspill på ett hull om gangen til en av de vant.

Det var omspill på to hull i loop. Både hull 10 og hull 18 er beregnet at man ideelt sett skal slå fire slag før man treffer hullet.

De startet med hull nummer 18 hvor de begge fikk ballen i hullet på fjerde forsøk. Det var jevnt og de brukte begge fire slag per hull da de vekslet til hull 10, så 18, for så å slå på hull 10 igjen. Det var utrolig spennende.

Etter fire omspill, sto de fortsatt likt. De skulle spille på hull 18 igjen. Marius holdt hodet kaldt. I stor jubel fra publikum fikk de kåret en vinner da kvennagardingen imponerte sterkt med å få ballen i hullet etter kun to slag. Etter en utolig bra prestasjon hadde han slått alle de 67 motstanderne i helgens turnering.

I landstoppen

Etter helgens prestasjon er han på en imponerende sjetteplass i landet i sin klasse.

Det neste blir finale i Kragerø med tredagers turnering som starter lørdag 23. september.