Marius Kvande er et stort golftalent

Team Norway har tatt ut Marius Kvande (12) til talentsamling

Publisert

På nettsiden til Norges golfforbund kan vi lese at Future Camp er det første trinnet i Team Norway sin spiller­utviklingstrapp og er beregnet for golfungdom fra 13 - 15 år med store drømmer.

Med Future Camp ønsker Team Norway å skape en arena hvor idrettsglede og nysgjerrighet skal ligge til grunn for utvikling som golfspiller og menneske. Team Norway-coachene vil jobbe sammen med klubbtrenere og foreldre for å sikre et godt utviklingsmiljø rundt utøveren både under campdagene og i hjemmemiljøet.

For å kunne være aktuell som deltaker på Future Camp må spilleren være mellom 13–15 år. Spilleren må vise gode holdninger og ha et stort driv til å utvikles videre. Spilleren må trene golf hele året, alternativt har som ambisjon om dette. Spilleren må konkurrere kontinuerlig og må ha valgt, eller er på vei å velge, golf som første idrett.

Future Camp arrangeres over fem samlinger i perioden april til oktober, hvor to er regionale og tre nasjonale. 2. april møtes deltakerne til en digital samling via Teams, før de for første gang samles i Haugesund 23. april.

En av landets beste i sin aldersgruppe

Marius Kvande fra Surnadal fyller 13 år i sommer, og blir betegnet som et stort golftalent. Han har bare spilt golf i to sesonger, men er allerede en av landets beste i sin aldersgruppe.

For å være aktuell som deltaker i Future Camp må 13-åringene ha et handicap lavere enn 25. Marius er godt innenfor kravet.

- Sesongen 2020 spilt jeg meg ned jeg fra et handicap på 54 til 25,3, og i fjor gikk jeg ytterligere ned til 7,4. Til sammenligning har pappa 31,2, smiler Marius.

Det er bare to utøvere i Surnadal golfklubb som har et lavere handicap enn 12-åringen fra Kvanne.

Det var Surnadal Golfklubb som nominerte Marius til Future Camp, og fredag kom endelig beskjeden de hadde ventet på.

Pappa Tom Erik Kvande sier gleden var stor for både store og små.

- Marius er heldig som fikk plass, og det er stor stas å få være en del av talentutviklingsprogrammet til Team Norway. Jeg har forstått det slik at det ikke er så mange i region Midt-Norge som har fått tilbudet. Nå er det bare å rydde plass i kalenderen, og bli med på samlinger landet rundt, smiler Tom Erik.

I tillegg til Haugesund er de nasjonale samlingene lagt til Skien og Drøbak. De regionale samlingene er foreløpig ikke bestemt, og kan i utgangspunktet bli arrangert fra Ålesund i sør til Stiklestad i nord.

Pappa Tom Erik er en viktig støttespiller for Marius

Golf hver helg

12-åringen er ikke i tvil om at han ønsker å satse på golf, og er villig til å legge ned en stor innsats for å bli så god som mulig.

- Jeg trener sammen med bestefar Terje mange ganger i uken. Det er kjekt å trene sammen med bestefar. Han er flink og har god tid, sier Marius.

Golfsesongen starter med åpningsturnering 7. mai på Surnadal Golfpark. Deretter går det slag i slag helt til oktober.

- Det er golf omtrent hver helg i fem måneder. Jeg kommer til å satse på deltakelse i Narvesen Tour som arrangeres i region-Midt. I år får jeg endelig konkurrere med poeng og tabell. Det gleder jeg meg til, sier Marius.

Marius sier han håper Future Camp kan hjelpe han til å bli bedre i basisferdigheter.

- Jeg har en del å gå på når det gjelder utslag, så der håper jeg å kunne få gode tips. Mine sterkeste sider som golfspiller er innspill og putting, sier han.

Det er mye med golfsporten som fascinerer 12-åringen.

- Det er så mange ulike slag å velge mellom. Jeg kan slå høyt og lavt, til venstre og høyre. I skog og over vann. I tillegg må jeg planlegge slagene og bruke hodet. Ikke minst er det godt å få være så mye utendørs, sier han.

Nå gleder Marius seg til å starte på et nytt eventyr, som deltaker i Future Camp.

- Det blir artig og spennende å møte golfspillere fra andre steder i landet som deler samme interesse som meg, sier han.

Marius tilbringer mange timer på det flotte anlegget til Surnadal Golfpark
Powered by Labrador CMS