Eivind og Elisif Sæthervik

Kaldt, men koselig i Bøfjorden

Etter en pandemipause i 2020, arrangerte Ellisif Sæthervik og Eyvind Sæthervik, med gode hjelpere, igjen julemarked i Bøfjorden. Kulden gjorde nok at mange vegret seg for å ut, og gikk dermed glipp av det som må være omegnens koiseligste julemarked

Publisert

Det er andre året at Ellisif Sæthervik trår i gang med julemarked i hjembygda Bøfjorden. Elisif og onklelen Eyvind driver Gammelskulin Gjenbruk på hobbybasis, og i fem-seks år har de hatt juleloppis, men for et par år siden dukket ideen om et julemarked fram.

-Det begynte med at jeg har så mange kreative venninner, sier Sæthervik. Jeg syntes de hadde mye fint de skulle ha vist fram, de sa ja med en gang på ideen, og så var vi i gang.

Dermed var det klart for å lage julestemning i området rundt Gammelskulin. Og når Elisif og co. julestemning er det ikke spart på noe. Flotte girlandere er hengt opp over hele området. Lys, nisser, veteranbiler og traktorer er julepyntet. Flere bålpanner er tent, og det selges kaffe, gløgg og kakao.

Randi Gjøra, Wenche Klevset Reiten og Tone Haugen Nordvik er blant de kreative vennene som var med også i 2019. I bua si selger de noe sjølproduserte pyntegjenstander og noe gjenbruksvarer. I brakka deres har vært delvis fullt i perioder. De synes det er stas med marked.

Wenche Klevset Reiten (t. v.), Randi Gjøra og Tone Norvik Haugen
Elin Bøklepp Kvande selger egenproduserte strikkevarer

Elisif er fornøyd med besøket, selv om det nok var mindre enn for to år siden. Noe av skylden må nok kulden ta. Gradestokken krøp godt under 10 minus. Det var også andre markeder i distriktet i helga.

-Jeg ønsket meg snø til markedet, og det fikk jeg, men det kom litt for mange kuldegrader i tillegg. Vi legger ned mye arbeid i dette, så det er artig at det kom såpass mye folk som det gjorde, sier Elisif Sæthervik.

SE BILLEDSERIE UNDER:

Powered by Labrador CMS