Maret Heggset på heimgården Heggsegjerdet med Høgberget i bakgrunn
Maret Heggset på heimgården Heggsegjerdet med Høgberget i bakgrunn

-Ble oppriktig lei meg

For noen år siden kjøpte Heggsetråa vel en solid benk med bord og plasserte på turmålet Høgberget i Surnadal. Der har den stått i flere år, til glede for mange turgåere. Men natt til søndag var det slutt.

Publisert

-Vi i Heggsetråa vel hadde igjen litt penger etter noen juletrefester, og fant ut at det var lurt å kjøpe en benk til å sette på Høgberget, sier Maret Heggset. Benken kjøpte vi av Bygdeungdomslaget etter et BU-stevne i bygda.

Høgberget er et yndet turmål for mange. Turen er passe lang til at det egner seg til en trimtur på formiddag eller ettermiddag. Om turen ikke er av de lengste, er belønningen for å ha gått oppover lia stor. Høgberget byr på en fantastisk utsikt over nedre Surnadal.

Stien ligger ikke langt fra skoleområdet på Øye, og både skole og barnehage bruker stedet. Her har de kunnet sitte på benken og spise nista si.

Fram til nå er det registrert over 600 besøkende på turmålet i år.

Benken slik den sto på Høgberget. Her kunne turgåere sitte og nyte utsikta over nedre Surnadal.
Benken slik den sto på Høgberget. Her kunne turgåere sitte og nyte utsikta over nedre Surnadal.

Forstår ikke hvorfor

-Benken har vært til glede for så mange i så mange år, og det er veldig trist at den er borte, sier Heggset. Naboen ser rett opp på benken fra huset sitt, og er sikker på at den var der i går kveld.

Men da Marets mann kom opp på Høgberget søndag morgen, var overraselsen stor. Benken var ikke på den vante plassen sin, bare de fire steinene som holdt benken stødig, sto igjen på toppen. Selve benken var å finne i den bratte lia nedenfor. Der har den landet halvveis i et tre, og det er usikkert om det går an å få den opp igjen.

Slik ligger benken i dag, et godt stykke ned i den bratte lia
Slik ligger benken i dag, et godt stykke ned i den bratte lia

-En slik benk er veldig tung, sier Maret. Vi var mange om jobben med å få den opp, og vi hadde hjelp av noen sterke ungdommer, minnes hun.

Marit tok til Facebook da hun fikk greie på udåden. Hun var både sint og lei seg. Og forstår ikke hvorfor noen gjør noe slikt.

-Hva slags mål og mening kan det være i dette? Det er ingen slepespor der oppe, så det må ha vært flere til å løfte den tunge benken og hive den utom.

-Ta kontakt

Maret Heggset mistenker at er noen som kanskje har dårlig samvittighet i dag. Om de synes det var en god idè i går, håper hun de tenker annerledes i dag. Hun tenker at det gikk litt over styr, og at det kanskje var noen som skulle tøffe seg litt.

Bare støttesteinene lå igjen søndag morgen
Bare støttesteinene lå igjen søndag morgen

-Jeg skulle ønske at de som har gjort dette tar kontakt, sier Maret. Da hadde jeg blitt kjempeglad. Kanskje de kan gjøre opp for seg ved å være med å hjelpe med å få benken på plass igjen, eller erstatte den.

Både Maret og naboene i Heggsetråa er fortvilt og lei seg, men Maret lover å ikke gi kjeft om de skyldige melder seg.

-Alle kan gjøre en feil, men det betyr utrolig mye å få en unnskyldning, og hjelp til å rette opp skaden.

NYHETER

Tomt på Høgberget søndag morgen
Tomt på Høgberget søndag morgen