Trine Engdal Storholt (sekretær i Surnadal JFF), Ane Mogstad Strand (ungdomskontakt i Surnadal JFF) og Turid Sættem Eggen (leder i Surnadal JFF)

Laksefiskekurs i Skeishølen

Kvinneutvalgene fra Fræna Jeger- og Fiskeforbund og Surnadal Jeger- og Fiskeforbund slår seg sammen for å invitere fiskeinteresserte jenter og kvinner til laksefiskekurs fra fredag 25. juni til søndag 27. juni.

Publisert Sist oppdatert
Ane, Turid og Trine

Turid Sættem Eggen, leder i Surnadal JFF, sammen med Christina Bjerknes, styremedlem i Fræna JFF, ønsker å gi jenter og kvinner sjansen til å prøve seg på laksefiske i Surna. Formålet er å skape et sosialt og trivelig arrangement der både nybegynnere og de litt mer erfarne får en kunnskapsrik og aktiv helg.

- Siden Surnadal og Fræna har mye av de samme interessene når det kommer til friluftsliv så passer det svært godt å slå oss sammen, sier Eggen. - Jo flere jo bedre!

Hvert år blir det arrangert mange kvinneaktiviteter over hele landet i regi Norges Jeger- og Fiskeforbund. De ønsker å satse på slike aktiviteter i lokalforeningene for å gi rom for at flere kvinner skal bli aktive jegere og fiskere. Eggen forteller at det er mange som reiser langt for å delta på de ulike aktivitetene.

Surnadal JFF har en avtale med Råg Schei, grunneier i Skeishølen, til å kunne bruke hølen og området rundt til ulike aktiviteter, noe de setter veldig stor pris på. Det er en fin plass som egner seg godt til blant annet kursarrangement.

- Vi setter veldig stor pris på å få bruke dette området, Råg er kjempegrei å kunne ha med på laget, sier Eggen.

Litt teori, mest praksis


Kurset starter den 25. juni, hvor oppmøte blir i Gapahuken i Skeishølen kl. 16:30. Det er ingen aldersgrense. På fredag vil det bli gjennomgang av informasjon om elva, fiskeregler, fluebinding og kasteteknikk. Både lørdag og søndag er satt av til fisking.

Fiskeutstyr er det mulig å få lånt under kurset, men om man skulle ha eget kan en ta med det. Hans Bjarne Tennøy, nestleder i Fræna JFF, samt Jo Kvande Hansen stiller som instruktører. Deltakere må ha med tørrmat selv, men middagen blir laget i fellesskap. Dette skal naturligvis gjøres så koronavennlig som mulig. Det vil bli mulig å overnatte på Folkehøgskolen for de som trenger det.

Turid ønsker å understreke at hovedfokuset for dette kuret er å gi jenter og kvinner en mulighet til å lære mer om laksefiske (med hovedvekt på fluefiske) i en lærerik og sosial setting. Det vil også bli avholdt oppfølgingstreff, hvor en kan samle seg for å fiske også i tiden etter kurset er ferdig.

- Vi håper alle, som har et ønske om å lære om elv og fiske, melder seg på!

Link til NJFF kvinnesatsingside
Link til informasjon og påmelding til kurs

Powered by Labrador CMS