Fiskesommer på Glønavatnet:

Fin kveld for små og store fiskere

Laksedagene i Surnadal er godt i gang, med strålende vær og fiskelykke på Glønavatnet. Her ble det flere som kunne glede seg til pannestekt fjellørret til kvelds.

Publisert Sist oppdatert

Den tradisjonelle fiskekvelden ved Glønavatnet på Nordmarka i Surnadal ble som vanlig arrangert torsdag kveld under Laksedagene.

Leder i fikseutvalget,Linda Humberset, kan fortelle at det var rundt 19 barn med familie som var påmeldte, noe Surnadal Jeger- og Fiskeforening sier seg godt fornøyd med. Kveldens vær ble også en bonus, selv om arrangørene er godt vante med all slags vær og temperaturer på denne kvelden.

- Vi tar det som kommer av både vær og folk, smiler Linda.

Fiskesommer på Glønavatnet har blitt arrangert til samme tid i over 20 år, og foreningen opplever arrangementet som noe mange familier setter pris på.

Napp!

Heidi Reiten er her sammen med familien, der yngstemann er på 6 måneder. Hun og dattera Sara står sammen og fisker nede ved vannkanten.

Sara får gode råd fra mamma Heidi underveis i fisket.

Selv om de ennå ikke hadde fått noen fisk, forteller Heidi at det uansett er kjekt å være ute i det fine været.

Sara liker å fiske, selv om det ikke alltid blir napp. Alle vannliljene rundt kanten av vannet byr også av og til på problemer.

- Det er morsomt å fiske, men jeg sitter ofte litt fast, forteller hun.

Selv om det ikke alltid biter, er det fint å være ute når været er så fint som dette.

Like ved står familien Fiske. Her har Sunniva vært så heldig og fått dratt i land en fin ørret. Det syntes Sunniva er stas, da hun liker godt å spise fisk.

Sunniva gledet seg til å smake på fangsten.

Sivert Magnus Fiske har også fått i land en flott ørret. Han synes det var litt spennende å dra den i land, spesielt siden den filtret seg inn i gresset langs vannkanten. Men til slutt fikk han den trygt på land.

Sivert Magnus med en fin ørret.

En annen som har fiskelykke i kveld, var Adrian Vikan. Han har vært på Glønavatnet og fikset sammen med bestemor og bestefar siden før han kunne gå. Fisken han fikk i dag, gikk fint å få på land.

- Det er gøy å fiske, men mest gøy når man får fisk.

Adrian viser stolt frem fangsten sin, som skulle rett i stekepanna når de kom hjem.
Broren Magnar hadde ikke fått fisk enda, men opptil flere napp.

Rekruttering og tradisjon

Anne Lise Holten er en av de frivillige fra SJFF som er nede ved vannet for å bistå. Hun kan fortelle at det er flere av familiene som dukker opp år etter år, men at de også jevnt hilser på nye ansikter. SJFF låner ut fiskeutstyr til de som trenger det, og Anne Lise forteller at det er både erfarne fiskere og nybegynnere som tar turen.

Anne Lise står klar for å bistå.

Til kveldens arrangement har Norsk Kvalitetsmat sponset en hel masse fiskeburgere, noe jff setter veldig stor pris på. Grillmester Dag Roger Pedersen forteller at mange av barna velger fiskeburger foran pølser, noe som kan tyde på at disse burgerne er snadder.

Anne Lise Holten, Dan Roger Pedersen, Linda Humberset og Ola Røe.

I morgen braker det løs med Camp Villaks langs Surna. Her er det rundt 10 ungdommer som er påmeldte, og de skal tilbringe Laksedagene langs elva for å fiske i flere ulike høler og soner.

Powered by Labrador CMS