Film fra John J. Storholt:

Håvard Gaustad og Rune Akseth i G.K Trading AS med amfibiemaskina som klipper siv og andre vekster i vannet.

Rørvatnet Vel med stort miljø­prosjekt

Sist helg ble det gjennomført prøveklipping av den gjengrodde kanalen som går mellom Rørvatnet og Litjvatnet på Rindalsskogen.

Publisert Sist oppdatert

Det har blitt snakket i lang tid om å få åpnet denne kanalen, slik at dyre- og fuglelivet som var en gang for ca 20-30 år siden kunne komme tilbake. Det er mange av den voksne garde som husker denne kanalen og livet som var der inne. Her pleide de å ro innover med sine båter, de lekte, fisket, så på fuglelivet eller dro på spennende oppdagelsesturer. Det er spesielt Vaulen, den store dammen som er inne i kanalen. Nå håper de at den yngre garde også kan få gleden av å få opplever kanalen og Vaulen.

Hytteeier Morten Muus Falck har luftet ideen om å renske opp Vaulen og kanalen som går mellom Rørvatnet og Litjvatnet. Morten Muus Falck var her som liten, og dette har fulgt han oppover åra. I dag er han prosjektleder for Rørvatnet Vel på opprenskning av kanalen.

Film: John J. Storholt

Det var firmaet G.K Trading AS fra Melhus som utførte prøveklippingen. Rindal kommune godkjente søknaden på prosjektet, og fredag 1. juli gikk de i gang med klippinga fra Rørvatnet mot Litjvatnet.

Rørvatnet Vel har måttet samle inn penger til dette prøveprosjektet på egen hånd. Nå håper de på å få støttemidler fra det offentlig for å få gjennomført hele prosjektet.

Dette er et av de største miljøprosjektene Rindal kommune, men de er ikke i mål enda. Finansieringen for videre arbeid starter nå.

Rune Akseth og daglig leder Håvard Gaustad i G.K Trading AS er glad for å kunne bidra til gode miljøprosjekter som dette.
Oversiktsbilde over kanalen,

---

Powered by Labrador CMS