Ola Fremo og Anne Berit Støyva Emblem.

Velkommen til Stikk UT! Festival!

1.- 11. september inviterer Friluftsrådene i Møre og Romsdal til markering av friluftslivets uke med en feiring av Stikk UT! og den enorme turgleden som regjerer i fylket vårt.

Denne uka oppfordres alle til å ta en tur eller to til ett eller flere av de 500 turmålene i årets sesong. - Og ta gjerne med deg noen på tur, er oppfordringen, når Stikk UT! nå setter fokus på verdien av å være ute i naturen - sammen! Dette skriver Friluftsrådene i ei pressemelding.

Mye regn har for mange lagt en demper på utendørsaktiviteten denne sommeren, men likevel har 38 000 mennesker registrert nesten 700 000 turer så langt i sesongen. På landsbasis er Møre og Romsdal suverent øverst når det gjelder turregistrering. Dette takket være Stikk UT! som nå skal feires med en elleve dager lang festival der målet er å få enda flere med på tur. Hvor mange turer klarer vi til sammen å gå i Møre og Romsdal under Stikk UT! Festivalen?

Stikk UT! Sammen er tema for uka

– Er du alt en Stikk UT! - deltaker så utfordres du denne uka til å ta en ekstra tur eller to – kanskje også en tur du aldri har tatt før? Har du enda ikke gått Stikk UT! i år så er dette uka for å ta den første, sier Ola Fremo, daglig leder i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal.

– Vi oppfordrer også bedrifter, lag og foreninger til å invitere ansatte og medlemmer til å gå en tur denne uka, og da gjerne sammen, sier Anne Berit Støyva Emblem, daglig leder hos Sunnmøre friluftsråd.

Stikk UT! er det største folkehelsetiltaket i Møre og Romsdal med tilrettelagt aktivitet for hele befolkningen året rundt. I høst er det den sosiale folkehelsa som er i fokus hvor inkludering og det å oppleve turglede SAMMEN er viktig. Derfor oppfordres alle til å ta med en venn eller flere på tur, noe som enkelt kan gjøres ved å bruke SAMMEN-funksjonen i Stikk UT! - appen.

Friluftsrådene arrangerer fellesturer og aktiviteter ved ulike turmål i fylket sammen med Hovedsponsor Sparebanken Møre og samarbeidspartnere Istad og Wattn.

Under festivalen blir det daglig premiering av registreringer, verving av nye deltakere og turbilder på sosiale media. Turene registreres som vanlig i Stikk UT! - appen eller på stikkut.no og jo flere turer du registrerer jo større sjanse har du til å vinne; én tur = ett lodd! Les mer om det som skjer under festivalen på stikkut.no

Powered by Labrador CMS