St Olavsloppet, dag 1

Mange menn og kvinner kledd i Rindal IL sine treningsklær. De er oppstilt og jubler og holder et flagg med idrettslagets logo foran seg.

Glovarm start

Publisert Sist oppdatert

Onsdag startet St. Olavsloppet i Østersund. Rindal IL stiller med et damelag og et herrelag, og Rindal IL Friidrett holder oss oppdatert på sin facebookside.

De skriver blant annet:

Den første dagen av løpet ble en glovarm opplevelse med rundt 27 grader på andre halvdel.

11 damer og et barn. De er oppstilt ved siden av hverandre og jubler. De fleste kledd i treningsklær.
Damelaget imponerte stort.

Damelaget imponerte stort med å bli nr 56 av alle lag etter 107,7 km, fordelt på 16. etapper. De brukte 9,01,33, ett snitt på 5,01 pr km, mot et oppsatt skjema på 5,30. Gunvor Landsem fikk seg en kokvarmt opplevelse. Hun løp imponerende de to siste etappene, tilsammen 14,4 kuperte km, på den varmeste tida.

Fem menn kledd i Rindal IL løperklær, oppstilt ved siden av hverandre på et sportsstadion.
Noen av løperne på herrelaget.

Førstelaget hadde en god åpning på dagen, så gikk det mer opp og ned midtveis. Etter litt feilløping inn mot Nälden, mistet vi kontakten med Namdal og vi lå jevnt over mellom 3 og 5 minutter bak. 3 etapper før mål, lå vi 5,09 bak, i mål var vi 1,39 foran etter at Alexander Hofstad, Magnus Øyen og Erik Løfald på 17 km slo Namdal med 6,48!!! Når dette nevnes så spesielt, er det fordi det gav oss en skikkelig motivasjon boost foran de neste dagene. Nå vet vi ikke hvor sterke Namdal er framover, men det ser ut til at vi kjemper med de om den siste pallplassen.

Som nevnt i forhåndsomtalen, vil Svorkmo og Bratsberg ligge soleklart i tet, Svorkmo onsdag, 5,36,46, mot Bratsberg 6,02,56. Så kom to svenske lag, Sockertoppen if og Offerdals sk. De ryktes å ikke være rene klubblag. Det vil bli verifisert en av de første dagene. Om det er tilfelle, ligger vi som nr 3 i klubbklassen med 6,31,50 og Namdal nr 4 på 6,33,29. I fjor ble vi nr 5 i klubbklassen.

Vi hadde store problemer med å fylle 16 etapper onsdag. All ære til Bjørn S, Fredrik og Stian O, som stilte seg til disposisjon etter at de nesten ikke har konkurrert de siste 2-3 årene. Samt at Arnt-Inge er tilbake etter ryggoperasjon. Meldte seg klar bare to uker før Loppet.

Resultater https://racetracker.no/events/2023/st-olavsloppet . Denne linken brukes også torsdag for å følge stafetten live.

Powered by Labrador CMS