Fotball 4. divisjon

Arnstein Aasbø, her avbildet på Syltøran ved en tidligere anledning.

Aasbø-hattrick da Surnadal vant borte

Lørdag dro herrelaget til Surnadal til Midsund for å spille mot nest-sisteplasserte Midsund. Surnadal ILs nye daglige leder, Juras Chachlauskas, var med til Midsund og oppdaterte SILs følgere på Facebook.

Første omgang beskrives som en omgang der Surnadal hadde god kontroll der det meste av spillet foregikk på Midsunds banehalvdel. Likevel var det bare et gult kort til hver lagene tok med seg inn til pause.

Etter pause skulle det gå så mye bedre. Etter 54 spilte minutter dro Stein Todalshaug seg inn i Midsunds 16-meter før han serverte ballen på det berømte gullfatet til Arnstein Aasbø. Men Midsund slo tilbake. Like rundt halvspilt andreomgang fikk Midsund straffe, som basert på tidspunktet for Torstein Snekviks gule kort kan tyde på at keeperen hadde en hånd med i spillet.

– Straffen får de feilaktig, men vi klager ikke. Det er sånt som skjer og som går opp i opp i løpet av en lang sesong, sier trener Webjørn Holten om baklengsmålet.

Mål er likevel mål, og stillingen holdt seg på 1-1 frem til det 80. spilleminutt. Et skudd fra Tore Næss førte til retur, som førte til avslutning fra Todalshaug, som førte til ny retur, som Aasbø til slutt satte i mål.

På overtid rotet Midsund det til i egne rekker, og Arnstein Aasbø fikk dermed hattricket sitt. Fasit ble tre poeng tilbake til Syltøran, der Åndalsnes kommer på besøk den 17. september. Surnadal befester dermed sin posisjon på 2. plass bak KBK 2 på tabellen. De blå ligger to poeng foran Dahle som spilte uavgjort i sin hjemmekamp mot Tomrefjord.

– Kampen ble som forventet. Midsund har én avslutning på mål, og bortsett fra straffen har vi stålkontroll på kampen. Vi omsetter for få sjanser til mål, men alt i alt en spillemessig god kamp fra oss, fortsetter Holten.

– Hvilke ambisjoner har dere ut sesongen?

– Vi skal tørre å stå med ball, tørre å angripe med mange folk og bli bedre til å styre kamper. KBK skal og bør vinne [avdelingen]. De har en stabil spillergruppe som trener omtrent hver dag, og får i tillegg forsterkninger når det passer. Da har de mye større utbytte av å spille 3. divisjon. De hevder seg lett der, avslutter Holten.

Surnadal startet slik: Torstein Snekvik; Håkon Bredesen, Tore Bæverfjord, Andreas Dalsegg Sæter (K), Lars Mogstad; Ingebrigt Løfaldli, Sindre Hyldbakk Kvande, Tore Næss; Sander Smevoll, Arnstein Aasbø, Stein Todalshaug

Benk: Vegar Brøske, Anders Trønsdal Røen, Ørjan Nes Haugen, Henrik Aasbø Kvande, Adrian Bjørseth Svensli, Kevin Brusethaug