Målscorerne Tore Bæverfjord (kåret til banens beste) og Andreas Dalsegg Sæter (kaptein) jubler for tre poeng hjemme mot Træff 2.

Gjorde jobben

Publisert

Det var en fantastisk ramme med strålende sol over Syltøran Stadion da Surnadal fredag kveld tok imot Træff 2. Det ble en ganske jevnspilt affære, men et hjemmelag som stort sett var ett hakk bedre enn bortelaget dro til slutt i land en fortjent 2-1-seier og klatret igjen opp på toppen av 4. divisjon.

Etter forrige rundes skrell borte mot KBK 2, var det opp på hesten igjen for topplaget i blått. Før kamp lå surnadalingene på en andreplass på tabellen, bak kristiansunderne – som for øvrig spiller sin vanskelige bortekamp mot Tomrefjord neste dag. Full oversikt med tabell og kampoppsett finner du HER.

Borte bra, hjemme best

Men det var slettes ingen rysare fra start. To jevne lag matchet hverandre i tempo og intensitet, men begge lag manglet de individuelle ferdighetene til å ta styringen. Resultatet ble en sjansefattig første halvdel av første omgang. Surnadal var nærmest og hele veien litt bedre, men ikke mer enn at de store sjansene lot vente på seg.

Etter en halvtimes tid festet Surnadal grepet litt mer. Arnstein Aasbø kom alene gjennom med keeper like over halvtimen spilt, men greide ikke å omsette til mål. Surnadal spilte seg til flere avslutninger i denne fasen, og selv om Torstein Snekvik i Surnadals-målet måtte i aksjon én gang, så var det dominans fra hjemmelaget inn mot pause.

Og lønn for strevet fikk de blå i det 45. spilleminutt. Et flott opprullet angrep fra Surnadal endte til slutt opp hos venstreback Tore Bæverfjord. Hans første avslutning ble reddet, men etter litt klabb og babb spratt ballen SILs vei og Bæverfjord var ikke vond å be da han fikk sjansen på nytt. Dommer la ikke til noe overtid, så da gikk lagene til pause med 1-0 til hjemmelaget.

En skulder til besvær?

Det gikk ikke to minutter av andre omgang før Surnadal gikk på en smell. I en tøff duell fikk midtbanesjef Tore Næss seg en så kraftig smell at han gikk i garderoben med skulder ute av ledd. Træff utnyttet overtallsspillet til fulle og knappe minuttet etter at Næss gikk i garderoben lå ballen i nettet bak Snekvik i mål. 1-1 ved Træffs Kristian Selmer etter passiv innsats fra blåtrøyene.

Tore Næss med det som åpenbart var støttende ord fra trener og støtteapparat i det han gikk i garderoben med skuldra ute av ledd.

Træff holdt på initiativet, og tre minutter etter utligningen måtte Snekvik plukke enda en ball ut av eget mål. Heldigvis for hjemmelaget ble den scoringen annullert for offside. Træff kjørte kampen, og det skulle gå over sju minutter før Surnadal fikk satt inn Sindre Fiske for den skadde Næss.

Det var derfor mot spillets gang da Frikk Hauglann Talgø nok en gang satte på turboen på sin høyre flanke. Talgø drev ballen frem og fikk presset frem en corner. Og corner er som kjent mål. Andreas Dalsegg Sæter, oppe fra sin midtstopperposisjon, stanget corneren i mål og Surnadal var tilbake i ledelsen.

Kaptein Andreas Dalsegg Sæter har akkurat stanget Surnadal opp i ledelsen igjen.

Etter scoringen til Sæter, åpnet kampen seg opp og temperaturen steg ute på banen. Begge lag kjente åpenbart på tempoet utover i omgangen, for rommene ble større og returløpene færre. Surnadals-trener Webjørn Holten valgte derfor å sette innpå igjen Tore Næss, som hadde brukt den siste snaue halvtimen på å presse egen skulder tilbake i ledd.

Med Næss inne på banen igjen greide Surnadal å holde grei kontroll resten av kampen. Træff hadde sin siste store sjanse i det 77. minutt etter en stygg ballmiss i bakerste ledd hos de blå, men ingen omsetning. Surnadal kontrollerte kampen det siste kvarteret, og uten den store viljen til å gå for en tredje scoring ebbet kampen ut med tre poeng til hjemmelaget.

Skryter av motstanderen

– I første omgang ligger vi godt og har full kontroll, sa trener Holten. Det vi gjør på målet til Træff er helt enkelt for dårlig, og det er noe vi har snakket om også. Men jeg vil skryte av Træff, som fremstår som flott ungt lag med ønske om og vilje til å spille ball.

Sammenlignet med vårsesongen, går Holten høsten i møte med flere merkbare fravær. Sander Smevoll, Sondre Bolme og Kevin Brusethaug er ute med skader. I tillegg er flere unge, men faste spillere nå dratt for å avtjene militærtjeneste, og så må det nevnes at mangeårig kaptein Vegar Brøske har flyttet fra Surnadal. Det var derfor ikke den store rutinen Holten kunne hente fra benk.