Surnadal ILs A-lag for herrer:

Surnadal-trener Webjørn Holten.
Surnadal-trener Webjørn Holten.

Spent før onsdagens generalprøve

Nesten to år etter forrige tellende kamp, sparker Surnadals beste fotballherrer i gang serien hjemme mot Eide og omegn fredag 13. august. Men først venter generalprøve mot KIL/Hemne onsdag.

– Det blir spennende å se hvordan vi ligger an. KIL/Hemne er kjent for å produsere mange gode fotballspillere, og vi vet det er et godt lag, sier Surnadal-trener Webjørn Holten før onsdagens treningskamp på Syltøran.

Han håper at Surnadal klarer å fremstå solide defensivt, men samtidig produsere mye framover på banen.

– Jeg forventer at vi legger ned en vanvittig jobb, og da er jeg ganske trygg på at det blir en fin kamp. Så håper jeg på mye folk og flott stemning i finværet, sier Holten.

Bred tropp, tross store utskiftninger

Surnadal har en svært bred stall, og stiller med 21 mann mot KIL/Hemne onsdag kveld:

Torstein Snekvik, Henrik Kvande-Talgø, Håkon Bredesen, Martin Bolme Fjerstad, Lars Mogstad, Vegar Brøske, Tore Bæverfjord, Edvard Bolme Fjerstad, Ørjan Nes Haugen, Sondre Bolme, Tore Næss, Andreas Dalsegg Sæter, Sindre Hyldbakk Kvande, Viljar Fiske Kvande, Geir Bævre, Ingebrigt Løfaldli, Sander Smevoll Arnstein Aasbø, Vegard Gjul, Sindre Fiske og Frikk Hauglann Talgø.

I tillegg er spillere som Lasse Vaseng Hansen, Jonas Jordet Bergem og Bjarne Østbø i A-stallen, mens Erling Belsås også nylig var tilbake på Surnadal-trening.

Trener Holten sier at keeper Mattis Fiske er den eneste som er utilgjengelig til kampen, og er klar på at det er en utakknemlig oppgave å skulle ta ut en 18-mannstropp til serieåpningen hjemme mot Eide og omegn fredag 13. august.

Sammenligner man Surnadals spillerstall med den som avsluttet 2019-sesongen, er det en del utskiftninger.

Steinar Heggset har gått til Rindal, Erik Andersen til Verdal og Bjørnar Dalsegg Sæter til Holmestrand. I tillegg har Knut Ola Høvik, Håkon Sæther og Ola Øyen Saltrø lagt opp, mens rutinerte Stein Todalshaug - selv om han har vært med en del på SIL-trening - foreløpig ikke er aktuell for kamp.

Petros Simon Bokre er langtidsskadd, mens Lars Gjøra, som har vært en viktig bidragsyter i koronaperioden, drar i militæret førstkommende mandag.

Håper å kunne hevde seg

Samtidig har laget også fått en del spillere inn i løpet av de siste snaue to årene.

Vegard Gjul, Arnstein Aasbø og Kevin Brusethaug har meldt overgang tilbake fra KBK, men mens de to førstnevnte blir viktige brikker på årets Surnadal-lag, er Brusethaug per dags dato i militæret.

I militæret drar etter hvert også brødrene Martin og Edvard Bolme Fjerstad, som er nye i Surnadal-troppen etter å ha meldt overgang fra Rindal.

Stødige Håkon Bredesen, som står bokført med 111 A-kamper fra før, har gjort comeback foran årets sesong.

Webjørn Holten håper at Surnadal kan hevde seg i det han tror blir en rekordjevn avdeling.

– Vi vet at det kommer til å bli tett og jevnt, og i og med at det bare skal spilles 11 kamper blir det litt mer tilfeldig. Men vi håper å henge med KBK 2, Åndalsnes, Dahle, Sunndal og Tomrefjord, sier Holten.

Powered by Labrador CMS