Assistdronning Agnes Vikavoll (f.v.), toppscorer og årets spiller Thea Holten og Årets SIL-dråk Alice Eide Naustbakk.
Assistdronning Agnes Vikavoll (f.v.), toppscorer og årets spiller Thea Holten og Årets SIL-dråk Alice Eide Naustbakk.

Holten kåret til årets spiller på avslutningskveld

Publisert Sist oppdatert

Surnadal IL Fotballs Facebook-sider har hovedtrener Kjetil Rønning oppsummert årets sesong for Surnadals damelag, som grunnet koronapandemien og gjeldende smitteverntiltak i praksis har vært Surnadal J19.

Han roser spillergruppa, både for god sportslig utvikling, sterkt samhold og positive holdninger.

– Årets sesong har helt klart bestått av både opp- og nedturer. Men denne gjengen har hele tiden imponert oss stort med et godt samhold, mange folk på treninger og -ikke minst- mye talent. Det er en positiv gjeng som det er artig å være sammen med både på treninger, kamper og dugnader, skriver Rønning, før han fortsetter:

Sesongavslutningsfest på Syltøran.
Sesongavslutningsfest på Syltøran.

– De spillerne som ikke har kunne vært med på kamp på grunn av skader (eller alder) har blitt med for å støtte opp de andre på kampene, både hjemme og borte. Vi har et lag med stor L, det er vi stolte av.

Rønning slår fast at det ikke var gunstig for surnadalingene at det ikke ble J19-serie i stedet for seniorserie, men viser til at laget, som måtte nøye seg med to seire denne sesongen, har spilt jevnt med de fleste.

– Vi spilte også en kamp mindre enn mange av de andre lagene, føyer Rønning til.

Treneren trekker videre fram Thea Holtens 2. plass på toppscorerlista som en god prestasjon, både av den hurtige angriperen og resten av laget. Rønning slår også fast at det unge Surnadal-laget har fått høstet mye verdifull erfaring.

– De aller fleste har hatt en veldig fin utvikling. Mange spillere har blitt flinke til å stå frem og ta tak i kampene. Når alle gjør dette på samme tid, da kan det bli utrolig bra. Og når vi i tillegg (forhåpentligvis) får brukt de som er over 20, samt får tilbake flere fra skade, ja da ser det veldig lovende ut til neste sesong, skriver Rønning.

Fredag kveld hadde laget avslutningskveld på Syltøran, med mat, quiz, konkurranser og prisutdelinger.

– Stemninga var, som vanlig, upåklagelig, skriver Rønning på fotballgruppas Facebook-side.

Karen Grytskog Skralthaug (f.v.), Stine Fiske, Agnes Vikavoll og Oda Bæverfjord stakk av med seieren i quizen.
Karen Grytskog Skralthaug (f.v.), Stine Fiske, Agnes Vikavoll og Oda Bæverfjord stakk av med seieren i quizen.

Thea Holten ble toppscorer med sine 10 mål, og spillerne selv stemte også Holten fram til Årets spiller. 16 år gamle Agnes Vikavoll ble årets assistdronning.

Alice Eide Naustbakk ble kåret til Årets SIL-dråk. 20-åringen måtte, på grunn av koronarestriksjoner, vente lenge før hun omsider, som overårig, fikk spille kamp i 2020. Likevel har hun, ifølge begrunnelsen for Årets SIL-dråk-prisen, utmerket seg.

Dette har hun gjort blant annet ved å alltid stille på både trening, dugnad og sosiale tilstelninger, gjennom sin briljante teknikk og gode fotballferdigheter, samt evnen til å gjøre spillerne rundt seg bedre.

– På toppen av det hele ble Alice med på bortekamp for å støtte laget, to dager etter en operasjon i leggene - i rullestol! Det sier mye om engasjementet for laget og for fotballen, skriver hovedtrener Rønning.

Trener Kjetil Rønning roser spillerne for innsatsen deres i 2020.
Trener Kjetil Rønning roser spillerne for innsatsen deres i 2020.