Spenning til siste slutt i herrenes 5. divisjon:

Rindal-trener Lars Ole Heggem er godt fornøyd med søndagens storseier over KIL/Hemne 2, og gleder seg nå til serieavslutning mot Meldal.
Rindal-trener Lars Ole Heggem er godt fornøyd med søndagens storseier over KIL/Hemne 2, og gleder seg nå til serieavslutning mot Meldal.

Ser fram mot lokaloppgjør etter storseier

Slo KIL/Hemne 6-0 søndag, men det er fortsatt helt åpent i bunnen i Rindals 5. divisjonsavdeling.

Publisert

Etter to seire på de tre første kampene denne sesongen, har det ikke helt gått veien for Rindals fotballherrer i 5. divisjon. Fra 10. september til 9. oktober gikk laget på fem strake tap - flere av det svært sure slaget, og tre av dem med bare ett mål.

Søndag slo Lars Ole Heggems mannskap imidlertid fryktelig tilbake, for mot KIL/Hemne 2 ga de seg ikke før det stod hele 6-0 på måltavla.

Kampen, som ble flyttet fra Rinnvollen til Heggøya kunstgras på Storås grunnet store nedbørsmengder, var i realiteten avgjort før pause.

For etter at Sondre Aune ga rindalingene ledelsen etter 19 minutter, var den evigunge målgeita Roy Bolme frampå ikke mindre enn tre ganger.

Angriperen, som på NFFs offisielle nettsider står bokført med hele 132 mål på 93 obligatoriske kamper for Rindal, er dermed også i år å finne i toppen av toppscorerlistene. Med sju mål på sju kamper har Bolme bare Nationalkameratenes storscorer Sander Horghagen Kvam, som står med 13 mål, foran seg.

– Overlegen seier

Rindal har flere målfarlige spillere, og en av dem er hurtige Sander Landsem Kattem.

Han kom inn som innbytter mot KIL/Hemne 2, og med to scoringer i løpet av de 10 første minuttene i andre omgang, slukket han alt håp bortelaget eventuelt måtte ha om poeng.

Dermed kunne Rindal juble for 6-0 mot et KIL/Hemne-lag som stilte med sterke lokalfotballnavn som Hallvard Kjønsvik Løseth og Magnus Hofset.

Rindal-trener Heggem var svært fornøyd med laget sitt etter hjemmekampen på Storås:

– Det var en overlegen seier. Etter at kampen fikk satt seg etter rundt 10 minutter, var vi soleklart best, sier han, og legger til:

– KIL/Hemne hadde vel kanskje én bra mulighet, som Anders Grytbakk reddet fint. Vi produserer lassevis med sjanser, og holder nullen. Så det ble feiret med is på tur hjem.

Med storseieren klatret Rindal til 8. plass av de 11 lagene på tabellen. Når det gjelder hvem og også hvor mange lag som rykker ned, er det foreløpig åpent. Nidaros, som var det 12. laget i avdelingen, trakk laget, og plasseres derfor sist.

I tillegg gir 11. plassen nedrykk, mens også potensielle nedrykk fra 3. divisjon vil gi ringvirkninger nedover i seriesystemet.

Går mot spennende serieavslutning

Hvis Ranheim 2 og NTNUI fra Trøndelag fotballkrets følger Tynset ned fra 3. divisjon, noe som i skrivende stund er relativt sannsynlig, vil også den 10. plassen med svakest poengsnitt i de tre 5. divisjonsavdelingene rykke ned.

En annen konsekvens er at Ranheim 3 og NTNUI 2 i 4. divisjon vil måtte flyttes ned til 5. divisjon.

Det bekrefter Kristin Seim i Trøndelag fotballkrets til Trollheimsporten.

– Så lenge man får ned lag fra vår krets fra Norsk Tipping-ligaen, gjør det at man må dytte ned et lag fra 4. divisjon. Da forplanter det seg nedover, så i 5. divisjon må det også ett ekstra lag ned. Siden det er ulikt antall lag i de tre avdelingene, blir det tieren med lavest poengsnitt, sier Seim.

Rindal avslutter sesongen med bortekamp på samme bane som de i helga spilte hjemmekamp, nemlig mot Meldal på Heggøya kunstgras. Selv om de skulle tape den, vil de med sine ni poeng ikke kunne få et dårligere poengsnitt enn 0,9. Neset i avdeling 1 står i skrivende stund med fire poeng på åtte kamper, og vil selv med seier over Egge i siste runde maksimalt ende på 0,78 poeng per kamp.

Det betyr i praksis følgende: Rindal unngår nedrykk hvis de unngår sisteplassen på tabellen.

Og serieavslutningen ser ut til å bli av det svært spennende slaget.

Flatås så ut til å bli nummer 11, helt til de mandag overrasket med 2-0-seier borte mot 6. plasserte Charlottenlund 2. Det gir denne tabellen per 19. oktober:

Berger med poeng eller ettmålstap

Allerede onsdag skal Flatås i aksjon igjen, denne gangen hjemme mot Trygg/Lade 2, mens siste serierunde ser slik ut:

Meldal-Rindal (fredag)
Ørland-Charlottenlund 2
Flatås-Utleira
KIL/Hemne 2-Trygg/Lade 2
Vanvik-Strindheim 2

Det betyr at Rindal berger plassen med seier, uavgjort eller ettmålstap borte mot Meldal, mens de kan risikere å rykke ned dersom de taper med to mål eller flere. Det forutsetter imidlertid at både Ørland og Flatås passerer dem, i tillegg til Meldal.

Lars Ole Heggem gru-gleder seg til den nervepirrende sesongavslutningen.

– Det blir spennende, men vi skal forberede oss godt. Jeg forventer at det blir en jevn kamp, som jeg ser Meldals kamper ofte blir, sier han, og fortsetter:

– De er avhengige av seier, og jeg håper det blir litt god, gammeldags lokaloppgjørstemning. Jeg forventer at vi behersker det bra, og at vi klarer å spille på styrkene våre.

Rindal-treneren innrømmer at han ikke så for seg at denne siste seriekampen skulle være av stor betydning, som den nå har:

– Jeg sa vel før sesongen at jeg håpa at minst ett av lagene hadde noe å spille for i denne kampen, men jeg så vel kanskje ikke for meg det scenarioet her.

Powered by Labrador CMS