Glade Rindal-spillere etter 4-2-seier borte mot lokalrival Meldal - og dermed fornyet kontrakt i 5. divisjon.

Rindal vant, berget plassen og sendte rivalene ned

Etter 4-2-seier borte mot Meldal i serieavslutningen, er det klart at Rindals beste fotballherrer spiller i 5. divisjon også i 2022.

Rindals 5. divisjonslag i fotball slo kraftig tilbake etter en svak periode da de knuste KIL/Hemne 2 hele 6-0 i sin forrige kamp. Likevel kunne laget, hvis de tapte siste kamp og andre resultater gikk imot, risikere nedrykk.

Fredag kveld spilte Rindal lokaloppgjør borte mot Meldal i den aller siste serierunden, og for meldalingene var situasjonen klar:

Tabelljumboen måtte ta poeng mot Rindal for å gå forbi Flatås og opp på foreløpig trygg grunn, mens de måtte vinne med minst to mål for å passere Lars Ole Heggems menn.

Rindal hadde relativt gode forutsetninger for å berge plassen i 5. divisjon før kampen, i og med at de hadde både Ørland og Flatås mellom seg og sisteplassen til Meldal. Med seier, uavgjort eller ettmålstap på Storås ville de uansett være trygge, uten å måtte håpe på hjelp i andre kamper.

Og for å gjøre en helt middels lang historie kort: Rindal fikset biffen selv.

Dobbel Bolme

Roy Bolme satte inn sitt åttende mål for sesongen etter 16 minutter, og ikke lenge etter fikk Rindal også et mål annullert. 2-0 til bortelaget skulle imidlertid komme etter en drøy halvtime.

Da fikk nemlig Steinar Møller stå helt alene ved bakerste stolpe, og en heading senere lå ballen i Meldal-målet. Dermed kunne Rindal gå til pause med tomålsledelse.

Meldalingene kom flyvende ut av startblokkene i andre omgang, og etter ti minutter fikk de belønning for presset i form av Vegard Selvnes' redusering til 1-2.

Rindal-keeper Anders Grytbakk vartet deretter opp med et par flotte redninger, som hindret utligning, og i stedet for Meldal-mål dukket Roy Bolme opp igjen.

Etter 70 minutters spill la han på til 3-1, mens innbytter Sander Landsem Kattem fjernet det meste av tvil da han satte inn 4-1. Da var det bare et lite kvarter igjen av kampen, og Andreas Kvams redusering til 2-4 etter 88 minutter ble dermed intet annet enn et trøstemål.

Rindal klatret med de tre poengene opp til en foreløpig 6. plass av 11 lag, og kan dårligst bli nummer åtte. Charlottenlund 2 og KIL/Hemne 2 kan passere rindalingene dersom de vinner lørdagens kamper mot henholdsvis tabellnier Ørland og fjerdeplasserte Trygg/Lade 2.

Svært fornøyd trener

Rindal-trener Lars Ole Heggem sier til Trollheimsporten at han er svært fornøyd med sesongavslutningen.

– Alt i alt var det meget fortjent at vi vant. Naturlig nok, klarer de å presse oss i en periode av kampen, da de måtte begynne å bli desperate. Men med 3-1-målet punkterer vi dem, sier Heggem, og fortsetter:

– De som startet gjorde en prikkfri førsteomgang, og alle som kom inn er med på å heve laget etter hvert som folk blir slitne. Det er akkurat slik det skal være.

Rindal-treneren forteller, med glimt i øyet, at han også er godt fornøyd med å ha sendt lokalrivalene fra Meldal ned til 6. divisjon.

– Ja, det er godt å ha det på samvittigheta, men jeg håper at de på et eller annet vis berger plassen likevel. Det er mye gøyere med kamp på Heggøya med mye folk enn mot et trist bylag uten både garderober og tilskuere - selv om man da kan håpe på McDonalds-besøk på hjemturen.