Surnadals A-lag for herrer og damelaget Surnadal/Søya/Todalen er klare for å lage ny Surnadalslåt, 30 år etter at den forrige kom ut.

Lager ny Surnadalslåt: – Dette tror jeg blir helt suverent

Publisert

Tirsdag kveld hadde Surnadals herrelag kick-off før 2021-sesongen, som starter med hjemmekamp mot Eide og omegn førstkommende fredag.

Underveis i opplegget ble også damelagsspillerne på Surnadal/Søya/Todalen med på en seanse, der de to lagene fikk seg en stor, positiv overraskelse:

Det skal spilles inn ny Surnadalslåt - med tilhørende musikkvideo!

Det skjer 30 år etter at fotballgruppa i Surnadal IL ga ut kassett, med Ole Magne Ansnes' klassiker "Kainn e' best? - Surnadal" som både tittelspor og spor 1 på side A.

Etter smilene, summingen og stemningen å bedømme, ble nyheten om at en ny låt er på vei meget godt mottatt.

Kaptein Vegar Brøske på A-laget for herrer var klar i sin tale etter at låtplanene ble presentert:

– Dette tror jeg blir helt suverent, og ikke minst veldig gøy! Jeg ble imidlertid litt bekymra for at jeg måtte synge solo, her i starten, ler Brøske, og fortsetter:

– Vi må bare rette en stor takk til primus motor og lagleder Heid Snekvik for dette. Hun gjør en helt fantastisk jobb for oss, også med ting som ikke alltid er synlige for alle.

Han forteller at han nylig hørte på den forrige Surnadalslåta, sammen med keeper Mattis Fiske.

– Da snakket vi om at det hadde vært stilig å lage ny, og nå blir det. Jeg synes det er et kjempetøft tiltak, sier Brøske.

Store smil preget salen da primus motor og A-lagslagleder Heid Snekvik presenterte planene om innspilling av ny Surnadalslåt.

Har med seg Settem og Sande

Og prosjektleder Snekvik, har detaljene for låt- og musikkvideoprosjektet klare.

Hans Olav Settem, kjent fra band som Batteri, Benedikt, Whales & This Lake og Jouska, står for både låtskriving og produksjon, mens Erik Sande fra SandeFilm skal lage musikkvideoen.

Allerede i løpet av august skal Settem ha låtskisse klar, mens Sande starter filmingen i aller nærmeste fremtid.

– Tanken er å lage en profesjonell, moderne og oppdatert låt, som skal runge på Syltøran, sier Snekvik.

Hun tror at det å lage en tilhørende video vil bidra til spredning av låten, og til ekstra identitetsbygging for både seniorlagene og klubben.

– Tiltaket fungerer både lagbyggende for de involverte, samt bygger omdømme for klubb og fotballgruppe.

Snekvik håper at prosjektet også skal virke samlende for klubben etter den langvarige reduseringen av fotballtilbudet i forbindelse med koronapandemien.

Heid Snekvik presenterer opplegget, med Liv Dalsegg og Ellbjørg Haugen Larsen som fornøyde tilhørere.

Håpet er å lansere både låt og musikkvideo til siste kamp for herrelaget og damelaget, det vil si helga 16.-17. oktober.

– Det blir et skikkelig proft opplegg

Det er spillerne på herre- og damelaget som skal fremføre den nye låta, med kvartetten Torstein Snekvik, Andreas Dalsegg Sæter, Emilie Brøske Rønning og Oda Bæverfjord som hovedvokalister.

Rønning og Bæverfjord forteller til Trollheimsporten at de setter stor pris på initiativet, og synes det er stas at det nå blir ny Surnadalslåt.

– Det er artig, det er på tide etter 30 år, sier Bæverfjord.

– Ja, det er artig å få en slik sang å høre på. Vi har alltid savnet det å ha en egen sang, for eksempel på Norway Cup, sier lagvenninne Rønning.

De to synes det er flott at Settem og Sande er koblet på prosjektet.

– Det er bra at det blir gjort skikkelig, av folk som virkelig kan det de driver med, sier Rønning, og får støtte av Bæverfjord:

– Ja, det blir et skikkelig proft opplegg.

Emilie Brøske Rønning (t.v.) og Oda Bæverfjord skal være hovedvokalister på den nye låta, sammen med Torstein Snekvik og Andreas Dalsegg Sæter.

Finansieres av klubb, sponsorer og Spleis

Låtprosjektet skal finansieres av egne midler fra Surnadal IL Fotball, samt sponsorer fra næringslivet og en Spleis-aksjon. Den gir folk i bygda muligheten til å bidra.

Surnadal Idrettslags generalsponsor, SpareBank 1 Nordmøre, har allerede sagt ja til å støtte låtprosjektet.

Liv Dalsegg representerte banken under tirsdagens samling, og viste blant annet fram den rykende ferske Surnadal-drakta, som skal brukes sesongen 2021.

Hun forteller at banken aldri var i tvil om at de ville bidra til ny Surnadalslåt.

– Dette er et kjempemorsomt prosjekt, som det ikke var vanskelig å si ja til. Ikke minst fordi begge seniorlagene er involvert, slik at det blir sterkere samhold av det. Det er også gøy å få presentert den nye Surnadal-drakta, med logoen til SpareBank 1 Nordmøre, slik at den får blitt med i filmen. Den skal tross alt vare i mange år etterpå, sier Dalsegg.

Ingebrigt Løfaldli fra herrelaget er modell for Surnadals flunkende nye spillertrøye, som Liv Dalsegg fra generalsponsor SpareBank 1 Nordmøre presenterte tirsdag.

Hun roser både klubbledelsen og støtteapparatene på seniorlagene:

– Spillerne på seniorlagene i Surnadal IL Fotball er veldig heldige med støtteapparatet de har rundt lagene, og de er også heldige med styret og klubbledelsen. De har folk som vil dem vel, det vil jeg hilse dem og si. Det er gøy å være generalsponsor når det går så bra, sier Dalsegg.

Liv Dalsegg fra SpareBank 1 Nordmøre, styreleder Ellbjørg Haugen Larsen i Surnadal IL Fotball og daglig leder i Surnadal IL, Sondre Ormset.

Styreleder Ellbjørg Haugen Larsen forteller at hun har tro på at det blir bra med ny klubblåt.

– Jeg tente på ideen med en gang, og har trua på at dette vil være god, felles identitetsbygging for hele klubben, sier hun, og fortsetter:

– Så håper jeg at sponsorene våre støtter prosjektet, og at folk bruker Spleisen, slik at vi kommer i mål også økonomisk. Det koster noen titusen å få til dette på skikkelig vis, men det har jeg stor tro på at vi får til, sier hun, og får støtte av daglig leder Sondre Ormset:

– Det er ordentlig gøy at vi klarer å kjøre i gang et slikt prosjekt. Her lager vi ei låt som er vår, og det har noe å si for klubbfølelsen vår. Det å bygge klubbfølelse og garderobekultur er noe vi er veldig opptatte av i klubben.

* For ordens skyld: initiativtaker Heid Snekvik er søsteren til Trollheimsporten-redaktør Øystein Hjelle Bondhus, som har skrevet denne saken.

Surnadal/Søya/Todalen damer 2021.
Surnadals A-lag for herrer 2021.
Powered by Labrador CMS