Pressemelding:

Administrerende direktør/CEO i El-Watch, Ingar Fredriksen.

El-Watch sikret vekstkraft med nye investorer

El-Watch AS, med sine verdensledende løsninger for digitalt tilsyn av brannanlegg, bygg og industrielle motorer, har gjennomført en rettet emisjon mot utvalgte, renommerte investorer som har sikret kapital til å gjennomføre de planene som foreligger. Samtidig går Alf-Egil Bogen inn i styret.

De nye investorene består av en gruppering investorer fra Trøndelag og Nordmøre og vil bli representert av Bogen i styret. De nye investorene vil etter emisjonen samlet ha en eierandel på 12,5% av selskapet. Det ble samtidig gjennomført en fortrinns-emisjon mot eksisterende eiere. Det ble totalt tilført nærmere 14 millioner til selskapet.

El-Watch AS har siden etableringen i 2002 gradvis bygd seg opp som et ledende selskap innen trådløs sensorteknologi. Teknologiplattformen Neuron tilbyr sanntidsmåling via trådløse sensorer. Neuron kan blant annet måle temperatur, trykk, vibrasjon i krevende omgivelser og med høy presisjon. Neuron brukes til alt fra måling av dekktrykk i lastebiler til automatisert tilsyn av sprinkleranlegg. Systemet er også ofte brukt for overvåkning av bygg og prosesser der driftspersonell får all informasjon samlet i en nettbasert løsning. Selskapet tilbyr komplette løsninger med programvare for tilsyn og analyser, kombinert med robuste sensor med lang batterilevetid og rask installasjon. Selskapet har fått anerkjennelse for dette hos store, både nasjonale og internasjonale, industriselskaper. Dette inkluderer selskaper som Alcoa, Volvo, Bravida og Elkem.

– Vi er svært fornøyde med at El-Watch er attraktive i investormarkedet. Det bekrefter at selskapet har produkter med enormt vekstpotensial i mange bransjer. Samtidig har vi vært opptatt av at nye eiere bør tilføre noe mer enn bare kapital. Vi ønsket eiere som besitter kompetanse, nettverk og erfaring som bedriften kan dra nytte av videre. Det er derfor veldig gledelig at vi har oppnådd akkurat dette. Det er spesielt gledelig at Alf- Egil Bogen, med sin erfaring, i tillegg kommer inn i styret, sier daglig leder Ingar Fredriksen.

– El-Watch er et firma med svært dyktige medarbeidere, og som har utviklet meget robuste løsninger som løser virkelige problemer. Kunder verden rundt kan oppnå store økonomiske, miljømessige og kvalitetsmessige gevinster ved å ta El-Watch sine IoT-løsninger i bruk. Jeg gleder meg til å bli med på den videre utviklingen av selskapet og takker de eksisterende eierne for tilliten, sier Alf-Egil Bogen.

De nye investorene i El-Watch er Atlas Invest AS, Berg Invest Holding AS, Bølgen Invest AS, Copia AS, En3 Invest AS, Liantoppen Invest AS, Tramonto AS og Unhjem Invest AS.

Powered by Labrador CMS