Surnadaling vant Drømmestipendet

Publisert Sist oppdatert

Frank Hannasvik fra Surnadal er én av tre kandidater fra Møre og Romsdal som får utdelt Drømmestipendet. Stipendet er på 30.000 kroner og deles ut til 50 mottakere.

– Det var ikke forventet, men det er veldig gøy. Da jeg søkte om stipendet skrev jeg om flere ting jeg kan bruke det på, som å ta timer, spille inn musikk eller spille konserter.

Hannasvik som for tiden studerer på Norges Musikkhøyskole skal på utveksling til Paris neste år. Også her vil stipendet komme godt med. Han er tidligere elev ved kulturskolen i Surnadal og har gått Musikklinja ved Atlanten. Senere har han gått to år på Sund Folkehøgskole og spilt i drilltroppen i HMK Garde.

Utdelingen vil skje i pausen på konserten på Surnadal Billag der Frank skal spille sammen med Oddbjørn Sponås og Jon Pål Inderberg. Ordfører Margrete Svinvik deler ut stipendet sammen med rektor på kulturskolen Torbjørn Larsen.

Søknaden kan du se her.

Om Drømmestipendet

Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk tipping og Norsk kulturråd. Stipendordningen ble etablert i 2004, og siden den gang har en lang rekke unge kunst- og kulturutøvere mottatt stipendet. Blant disse finner vi utøvere som Astrid S, Didrik Solli Tangen, Ella Marie Hætta Isaksen, Heidi Ruud Ellingsen og Ingebjørg Bratland.

Fra 2021 kan unge kunst- og kulturutøvere mellom 18 og 25 år søke Drømmestipendet.

Stipendet deles ut i kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og åpen klasse.