Malerkurs på Dalalåven

Alle deltagerne sammen med Inga Dalsegg.

-Jeg sliter med å få dem ut døra når dagen er over

Sommerkunstskolen på Dalalåven atelier viste seg å bli et svært attraktivt tilbud.

Publisert

I forbindelse med at Rindal kommune tidligere i år fikk utdelt coronamidler for å arrangere sommerskoletilbud, har flere unge kunsttalenter samlet seg på Dalalåven atelier denne uken. Der får de veiledning og hjelp av Inga Dalsegg.

Planen var at det skulle holdes et tredagerskurs, men på grunn av mange påmeldte måtte tilbudet utvides.

- De ringte fra kommunen og spurte om jeg hadde mulighet til å holde to kurs ettersom at det var så mange påmeldte. Det var tiltenkt at jeg skulle ta inn åtte deltagere, men denne uken er det ni, og neste uke kommer det åtte nye, forteller Inga Dalsegg.

Linnea Smevoll-Svinsås.
Anna Landsem Eriksen.
Linda Jennifer Garcia Elshaug.
Anne Tonning Nergaard.
Solveig Grønning Sandvik ble inspirert av gårdagens tordenvær.
Synne Therese Bjørnstad.
Sofie Kooyman Van Til.
Maja Krogh Skjermo.
Marius Helgetun har malt hunden sin.

Deltar på malekurs for første gang

Anne Tonning Nergaard forteller at hun hadde lyst til å prøve å male, og derfor meldte hun seg på malekurs. Da hun var på sommerferie tidligere i år kjøpte hun seg både lerret og maling, slik at hun kan male når hun er hjemme også. Nå vil hun melde seg på kunst på kulturskolen.

- Jeg har lyst til å bli bedre på å male hender og folk, og på å tegne ansikter. Her er jeg jo med en proff maler som kan hjelpe meg.

Anne har tatt inspirasjon fra Inga til dagens maleri, og jobber nå med å male hender. I går malte hun et ansikt som nå henger på veggen sammen med de andre maleriene som er ferdige.

Anne Tonning Nergaard er inspirert av Inga Dalsegg.

Ivrige elever

På kun to dager har flere av kursdeltagererne klart å ferdigstille flere malerier. Dalsegg forteller at målet med kurset er at elevene skal lære å bruke fantasien når de maler.

Noen har valgt å male hunden sin, en annen ble inspirert av gårdagens tordenvær, mens andre maler etter bilder som de henger på staffeliet sitt. Disse bildene skal være mest til inspirasjon, og elevene oppfordres til å sette sitt eget preg på maleriene sine.

Kurslederen er så langt veldig imponert over deltagernes innsats.

- De er veldig ivrige. Tidligere har jeg holdt 3-4 timers kurs hvor jeg har tenkt at noen kanskje blir utålmodige etterhvert. Men her holder vi på fra 10 til halv fire i tre dager, og hele gjengen er veldig engasjerte. De første møter opp en halvtime før kurset starter, mens jeg enda holder på å gjøre klart. Når dagen er over sliter jeg med å få dem ut døra, sier Dalsegg

De unge kunstnerene i aksjon.
Powered by Labrador CMS