Idun Røen og Inga Dalsegg

— Det har strømmet inn med folk

Ideen om å ha kunstutstilling sammen dukket opp for to uker siden. Onsdag og lørdag i påskeuka har Inga Dalsegg og Idun Røen hatt kunstutstilling på Dalalåven.

Publisert Sist oppdatert

—Jeg er litt slik at dersom jeg kommer på noe skulle det helt skjedd med en gang. Vi ble enige om å ha utstilling sammen for to uker siden, så fant vi ut at vi ikke hadde noe å gjøre i påska, og jeg har heller ikke hatt utstilling i påska før, forteller Inga.

Og responsen har vært god. På onsdag ble det vanskelig for kunstnerene å ta lunsjpause fordi det stadig kom besøkende inn døra på Dalalåven.

— Det har strømmet inn med folk. Det var kjempegøy, legger Idun til.

Kunstnerene har lagt mye jobb i å sette sammen utstillingen, og de hadde et par travle dager med innramming av bilder og oppsett i galleriet.

—Idun er litt selvkritisk når det kommer til kunsten sin, så hun dukket opp med rundt 15 bilder. Jeg fortalte henne at hun skulle ta med seg det hun hadde, så nå henger rundt 30 av bildene hennes på veggene her. Hun har så mye fint, skryter Inga.

Idun solgte tre bilder i løpet av onsdagen, og allerede tidlig lørdag er 3 nye bilder solgt. Hun er strålende fornøyd med responsen. I tillegg er et av bildene hennes satt av til et kunstlotteri. Det ene bildet som er solgt har nå fått et nytt hjem på Sunnmøre.

— Jeg ble så glad for at hun fant noe hun likte. Hun sa at dette bildet var akkurat det hun hadde sett etter, forteller Idun med et smil.

Kunstnerene har samsnakket seg med både kafeen 3 Venner og Martin i Hæmstelt, og har samkjørt åpningstidene sine, slik at hyttefolket kan stoppe innom flere når de først tar turen til sentrum.

På denne veggen har Idun og Inga samlet bildene med mest følelser.

Fant henne på Instagram

Idun var kunstelev hos Inga Dalsegg på kulturskolen fra hun var 9 til hun var 16 år gammel. Til å begynne med gikk det mye i tegning av giraffer, også videre til tegneserier. Hun fikk tilbakemelding av Inga om å fokusere på hva som skjer rundt selve hovedmotivet i tegneseriene, samt å fokusere på andre deler av figurene enn bare ansiktet.

—Jeg er litt perfeksjonist, så jeg tar slike utfordringer på alvor. Jeg gjorde alltid hjemmeleksene jeg fikk av Inga på kulturskolen, forteller Idun.

I 2015 mottok Idun «Drømmestipendet» for sin kunst, og dette var også det første året «Drømmetreffet» ble arrangert. Sammen med Inga reiste Idun til Oslo å besøkte blant annet Egmont serieforlag, flere kunstforhandlere, og møtte tegneserieskapere.

— Det er en tur jeg ikke kommer til å glemme, smiler Idun.

For en tid tilbake fant Inga Idun på Instagram, og ba om å få kjøpe et bilde av henne.

— Det var et bilde av en butler med mange hender. I den ene hånda holder han en tekanne. Jeg følte bare at dette bilde måtte jeg ha! Da jeg var lærer på kulturskolen gikk det mye i «Inga! Inga! Inga!» så da spøkte jeg ofte om at jeg gjerne skulle hatt flere hender. I tillegg er jeg veldig glad i te, så jeg tenkte at dette bildet var laget for meg, sier Inga, som legger til at dette bildet nå henger på veggen i stua hjemme.

En fin måte å komme tilbake på

Idun har tegnet så lenge hun kan huske. Hun minnes at hun allerede i barnehagen kikket bort på de andre barnas tegninger å tenkte «det kan jeg også klare å tegne».

— Jeg har fått kommentarer fra mamma om at jeg plukket opp på detaljer i tegninger om andre barn ikke gjorde. Jeg husker da jeg oppdaget at en tegnestiftstrek på papir kunne bli en tegning.

Idun begynte på Kulturskolen da hun var 9 år, og gikk linja kunst, design og arkitektur på videregående i Kristiansund.

— Jeg har ikke hatt utstilling siden jeg gikk på videregående. Jeg forsvant litt under pandemien, så da gikk det mest i digitale tegninger og skisser. Denne utstillingen er definitivt en fin måte å komme tilbake til verden på, smiler Idun.

Framover skal Idun jobbe med å vise fram kunsten sin på sosiale medier. Hun har også søkt seg inn på Ytre kunstfagskole, tidligere Ålesund kunstfagskole. Hun håper på å få starte der til høsten.

—Det hadde vært midt i blinken!

Powered by Labrador CMS