Coop Faghandel i Surnadal stenger dørene:

Folk som står i kø og kikker på interiør.
Folk handlet alt fra sportsutstyr til interiør og julepynt.

Nå tømmes butikken

Publisert Sist oppdatert

Etter 27 år med drift, er det besluttet at Coop Faghandel i Surnadal skal stenge dørene i løpet av sommeren. Onsdag morgen startet salget, med reduserte priser på hele butikken. Det hadde mange fått med seg.

Rulletrapp full av folk.
Det var allerede kø da portene åpnet kl 09:00 onsdag formiddag.

 Vil savne butikken

- Det er veldig kjedelig at butikken skal stenges, sier en kunde mens hun bærer på en barnesykkel og noen sommerleker. Hun forteller at hun kommer til å savne butikken med det gode utvalget. 

- Jeg er egentlig på arbeid, men jeg måtte bare bortom for å sikre meg en sykkel til datteren min, smiler hun. En annen kunde sier det blir et tapt for Surnadal når faghandelen forsvinner. 

- Denne butikken har liksom alt, her finner jeg det jeg trenger. 

Sykler som står utstilt.
Butikken var fylt opp med flotte salgsvarer i alle kategorier. Etter halvannen time hadde det minket godt på antall sykler.
Folk står i kø for å handle sykler.
Syklene forsvinner nok raskt..

Lange køer

Mange var tydelig ute i samme ærend. For det var både unge og gamle som hadde tatt turen til Coop Faghandel denne formiddagen. I løpet av en halvtime fyltes butikken opp med handlelystne folk, og køene økte stadig i lengde. Det var tydelig at mange benyttet anledningen til å kjøpe varer de hadde sett seg ut på forhånd: Aller mest folk samlet seg rundt syklene og stablene med fjellsko. De to el-syklene forsvant på 10 minutter etter åpning. Butikken har også et rikholdig utvalg med joggesko, sportsutstyr, fiskeutstyr, garn og interiør. 

De ansatte jobbet på spreng for å ta unna køene, men var like blide og hyggelige som de pleier å være. Det er tydelig at de har trivdes på jobb her, og de sier de vil savne arbeidsplassen og fellesskapet. Nedleggelsen berører ni ansatte. 

Folk som handler sko.
Fjellsko var en populær vare som mange handlet med seg.
Folk i lang kø.
Kl 10:30 var det lange køer i flere retninger. Her var det bare å smøre seg med tålmodighet!

 Nedleggelse

Butikken vil holde åpent utover sommeren, så lenge det er varer og ansatte tilgjengelig. Driftsdirektør i Coop Nordvest, Arild Solberg sier prosessen har gått fort.

- Butikken har strevd med å skape lønnsomhet i flere år. Nå fikk vi plutselig et vindu, med ny leietaker som stod klar til å ta over lokalene. Noen ganger tar slike prosesser tid, andre ganger går det fort, forklarer Solberg. 

- Jeg forstår at det kom brått på de ansatte, og all nedleggelse er jo kjedelig. Men slik er det noen ganger, sier han. 

Powered by Labrador CMS