En tømmerbygning ved en asfaltert vei, med copp marked-skilt over inngangen.
Coop marked Rindalsskogen, Nybø.

Coop Marked Nybø blir den første digitale butikken i dalføret

En glad butikksjef Merete Børset kan dele nyheten om at butikken på Rindalsskogen er sikret videre drift. Hun er stolt over å fortelle at hun i løpet av året kan ønske velkommen til den første digitale butikken i Rindal kommune, og i dalføret. Dette skriver Coop Nordvest i en pressemelding tirsdag.

– Det siste året har det vært jobbet med ulike løsninger for å opprettholde drift av Coop Marked Rindalsskogen, eller Coop Marked Nybø som den også kalles. Vi har kommet dit at vi har fått på plass løsninger som sikrer videre drift, sier Hanne O Langås, driftssjef i Coop Nordvest.

– Det har vært en lang prosess, som nå får en «lykkelig ende». Takket være godt samarbeid med Rindal kommune, som har vist stort engasjement og vilje til å finne løsninger.

Butikk uten betjening

Delvis digitalt bemannet butikk, eller hybrid-butikk, betyr at butikken er ordinært bemannet i en kjernetid, og utover dette digitalt bemannet.

 – Vi gir rett og slett kundene nøkkel til butikken slik at de kan låse seg inn og handle på egen hånd, sier driftssjef Hanne. 

Nøkkelen er en app; CoopKey, og ulike tekniske løsninger i butikken ivaretar kundereisen på en sikker og god måte.

Løsningen gir mulighet for lang åpningstid, døgnet rundt om man vil.

– Vi jobber nå med å finne den beste åpningstiden for Coop Marked Nybø; både den bemannede og den digitalt betjente. Det er ikke avgjort enda om butikken kommer til å være døgnåpen, men åpningstiden vil bli langt bedre enn i dag, sier Langaas.

– Og så skal vi ha stort fokus på opplæring i oppstartsfasen, slik at kundene blir trygge på hvordan de skal bruke den nye løsningen. Vi har erfaring fra andre butikker som er gjort digital at større tilgjengelig gjør det enda enklere å stikke innom for en suppleringshandel, og at dette kan gi noe økt omsetning.

Gode tilbud og økt handel

– Coop Marked har ukentlig mange gode tilbud, og fra mai også fast medlemsrabatt 50% på bleier, så ingen grunn til å kjøre langt for å handle bleier nå, sier en smilende butikksjef.

– Og vi ser at engasjementet rundt butikken og handelen har tatt seg opp. Det viser at grenda bruker nærbutikken i større grad og gjør oss optimistiske med hensyn til fremtiden, sier driftssjef Hanne.

Rindal kommunene har tatt initiativ til en arbeidsgruppe som sammen med butikksjefen jobber for å finne tilleggstjenester og aktiviteter som bidrar til økt omsetning og inntekt til butikken. For det er helt avgjørende at alle gode krefter nå mobiliserer og bidrar for å gjøre nærbutikken på Rindalsskogen til en plass å stikke innom, både for forbireisende og for den som hører bygda til.

Tre damer foran en butikk.
Butikksjef Merete Børset sammen med næringsrådgiver Grete Elshaug og ordfører Mildrid Kattem Aune. Rindal kommune har jobbet aktivt for å finne en løsning for videre drift av butikken, og det lyktes til slutt.

Merkurbutikk

Marked Nybø er definert som Merkur-butikk, og deltar i Merkur-programmet; et program for å utvikle og styrke butikker i Distrikts-Norge. Merkur-programmet bidrar økonomisk til investeringer som vil bidra til mer moderne og mer lønnsomme nærbutikker, og som vil gi innbyggerne i lokalsamfunnet bedre tjenester.

Å gjøre Coop Marked Nybø digitalt betjent er en relativt kostbar investering, men takket være økonomisk støtte fra Merkur-programmet og investeringstilskudd fra Rindal kommune, kan dette nå bli en realitet.

Godt samarbeid

– Rindal kommune har vist stort engasjement og vært pådriver i prosessen som har ledet frem til videre drift av butikk på Rindalsskogen. Og jeg vil si at videre drift av Coop Marked Nybø som hybrid-butikk kommer i stand takket være et unikt godt samarbeid med kommunen, sier Hanne O Langås.

Mildrid Kattem Aune, ordfører i Rindal kommune, sier at de er svært glade for at butikken på Nybø er reddet, og at Coop Nordvest SA ønsker å satse videre ved ombygging til en hybrid-butikk. 

– En ny hybridbutikk er et gode, ikke bare for «øverbygda», men for hele rindalssamfunnet, ved at den nye løsningen bidrar til økt fleksibilitet med tanke på åpningstid. Det er viktig å bevare og utvikle arbeidsplasser i distriktet, sier Aune.

Rindal kommune vil gjerne bidra til økt utvikling av området rundt Coop Marked Nybø i samarbeid med Coop og lokale ildsjeler slik at området blir mer attraktivt for innbyggere og besøkende.

– Vi engasjert oss i denne saken fordi butikken har stor merverdi for grenda ut over vanlig butikkdrift, som møteplass og andre tjenester som bl.a. post i butikk. Vi er svært glade for at Coop Nordvest SA ønsker å satse videre, sier ordføreren.

Powered by Labrador CMS