BM SURNADAL BYGGEMESSE:

Utsiden av et bygg som er brunt med rød byggmakker logo. Bildet er tatt fra en parkeringsplass og vi ser folk som går inn
Byggmakker Surnadal

Byggmakker Surnadal inviterte til minimesse

Publisert Sist oppdatert

Onsdag inviterte Byggmakker (BM) Surnadal til minimesse i sine lokaler. Alle elevene fra tømrerlinjen på Surnadal videregående skole, ca. 20 i tallet, ble invitert til messen, samt alle proffkunder fra Surnadal og Rindal. Her vanket det middag og «noko attåt» for ca. 50 påmeldte.

Elever sitter ved et langbord og ser mot kameraet
Elever fra Surnadal Videregående

Elevene sammen med lærerne ble invitert til fire på forhånd planlagte stands, hvor MøreTre, NorDan, Weber og Luna holdt informasjon om sine produkter. Dette er produkter BM Surnadal profesjonelt fører, og samtidig bedrifter BM Surnadal profesjonelt samarbeider med.

Elevene er fremtidens basiskunder for BM, og det er særdeles viktig å informere og lære dem om hva som rører seg i markedet av produkter og løsninger. Denne informasjonen gjør at de blir bedre snekkere/tømrere og kan velge riktige løsninger rundt byggfaget. I dag er det konkurranse rundt denne type arbeidskraft, og snekkere/tømrere vil bli et ettertraktet statusyrke i fremtiden.

– Vi arrangere samme type messe i Sunndal i går, i dag her i Surnadal og i morgen er det Tingvoll som står for tur. Men det er kun i Surnadal at skoleelevene er inviterte, sier Konrad Våbenø, BM Surnadal.

Tradisjonelt blir det på høstparten arrangert en populær større messe i Todalen hvorav byggfag Sunndal, Surnadal, Tingvoll og Kristiansund N er inviterte. Her var 60 elever påmeldte i fjor høst, og Byggfag Kristiansund har allerede meldt sin ankomst nå i høst, så dette er et særdeles populært tiltak. BM Surnadal satser store ressurser på at dette skal være et bra tilbud til morgendagens snekkere/tømrere.

– Når ca. 50 profesjonelle aktører kommer til dette arrangementet så forstår vi at dette er en viktig sosial arena for aktører innen snekker- og tømreryrket, og det er også BM Surnadals hensikt med å fronte en slik messe. Dog står elever fra tømrerlinjene i fokus, og vi håper dette kan skape interesse for snekker- og tømreryrket, sier Konrad Våbenø.

Mann står med hendene i kryss foran vareprøver i kledning.
Konrad Våbenø

Vi tok en runde rundt de forskjellige standene, og kommer først til MøreTre sin stand. Her forklares prosessen rundt produksjonen av MøreRoyal for elevene. Fargene er Natur, Oker, Grå, Brun og Setersvart, både når det gjelder kledning, terrasse og listverk. Detter er Concise Collection. Vi får forklart at kledningen er laget slik at man ikke ser skruer i det visuelle bildet etter at kledningen er lagt, dvs. at kledningen legges slik at man dekker spiker-/skruelinjen hver gang man legger på en ny kledning. Kledningen kan også gjenbrukes, noe som er en miljømessig løsning og som betyr mye i konkurransen. Aller mest viktig var informasjonen om at nå produseres riktig type kledning av MøreRøyal (ny Royal 2.0) slik at brannsikkerhet er ivaretatt. Dermed er MøreTres MøreRoyal fullt ut konkurransedyktig i markedet blant andre tilsvarende leverandører av kledninger.

MøreRoyal på stand med elever som ser på
MøreTre sin stand

Deretter gikk turen til Weber sin stand. De fokuserte på at alt kan bygges med Leca. Alle kjenner Lecas produkter. Her finnes fiberpuss-system som ifølge Leca er ubrennbar og slagfast. De tilbyr lydisolering mellom rom og vanntett slemming av gulv og vegger i kjellere eksempelvis.

4 elever ser på hva Webers stand har å fortelle
Webers stand

Så gikk turen til NorDan sin stand. De viste løsninger for dører og vinduer til lydhøre elever.

NorDan har stand og elever ser på
NorDans stand

Til slutt gikk turen til Luna sin stand. De viste blant annet løsninger for belysning for byggeområder eller rom under bygging. Tips for bruk av verktøy og hvilke verktøy som kan benyttes til ulike formål.

Menneskjer ser på standen til Luna
Lunas stand

Vi ønsker BM Surnadal lykke til videre i sin satsing om Team Proff og vi spår at de er «På lag med proffen»! Vi ønsker også velbekomme til deres messemiddag senere i dag.

Mann tilbereder pølser på kjøkkenkroken
KjøkkenkrokenPowered by Labrador CMS