Elever fra 6.klasse var tilstede for å ta imot bøkene
Elever fra 6.klasse var tilstede for å ta imot bøkene

Tidlig julekveld på Rindal Skole

Britt Grete Moen gir bort kokebøker i serien "Furkjunnmat" til skoler i Rindal, Surnadal og Orkland.

Publisert

Forsmak på julekvelden

Onsdag formiddag ble det en forsmak på julekvelden da kokebokforfatter og "Kokarkjærring" Britt Grete Moen dukket opp på Rindal Skule for å overrekke sin julegave - et klassesett på 19 bøker  av bok nummer 3 i kokebokserien "Furkjunnmat - naturligvis". 

De to første bøkene i serien, som ble gitt ut henholdsvis i 20o7 og 2012, ble fort utsolgt da de kom i handelen. 

- Den tredje boka ble gitt ut i november 2019, noe som var dårlig timing siden hele landet ble nedstengt i mars 2020 på grunn av Covid, og ingen messer ble arrangert og jeg solgte lite bøker, sier Britt Grete. 

Sunne oppskrifter fra alle tre kommunene

- Så i stedet for at de nå skulle bli liggende på et lager bestemte jeg meg for å gi de bort, da til kommuner hvor jeg har bodd og gått på skole. Så derfor gir jeg bort nærmere 300 bøker til skolene i Rindal, Surnadal og Orkland, blant annet som takk for at de har hjulpet meg med utarbeidelsen av bøkene. 

- Kokebøker går ikke ut på dato, fortsetter Britt Grete. Mange av oppskriftene er med grønnsaker og er sunn mat, og det er oppskrifter fra alle tre kommunene i kokeboka.

"Ferrefårånnj"

-  Jeg føler meg "Ferrefårånnj" som de sier i Rindal, siden lokale og sunne oppskrifter er høyaktuelle nå selv om boka ble gitt ut i 2019.

Britt Grete sier hun håper at skolene og ungene blir glade for kokebøkene.

- Det er artig å gi bort bøker å se at folk blir glade for det de får, samtidig som  jeg brenner for mat og helse. 

- Skolen er glade for å få en slik gave, og bøkene kommer godt med i arbeid med lokale mattradisjoner i mat og helsefaget, sier Mette Skjølsvold Aasen, inspektør ved Rindal Skole.

Alle bøkene i serien er utgitt på eget forlag.

Powered by Labrador CMS