Det serveres god mat ut på tur
Det serveres god mat ut på tur

Britt Grete Moen - Enkelt og ekte

Forfatter, kokarkjærring, torgkjærring, Herbalife-Britt og mange andre kallenavn har Britt Grete fått opp gjennom. Det som kjennetegner alle sidene ved henne er likevel mottoet: Enkelt og ekte.

Publisert Sist oppdatert

Kjært barn har mange navn, og når man har prøvd ut en del gjennom livet, har man og høstet mange erfaringer. Britt Grete har gjennom mange år opparbeidet seg solid kunnskap og erfaring om mat, som er det hun virkelig brenner for. Og maten skal være lik som Britt Grete selv, enkel og ekte.

Krydring av maten er viktig
Krydring av maten er viktig

Lokale råvarer

- Maten jeg lager og presenterer er mat basert på lokale råvarer og tradisjonelle oppskrifter, sier Britt Grete. Hun ønsker at den skal innby til matglede med enkle, gode smaker. Det blir alltid god stemning når hun kommer til Trollheimstunet og lager flere retter over åpen flamme. Da får deltakerne på arrangementene der virkelig oppleve Britt Grete slik hun trives best.

Når Britt Grete tar på seg oppdrag om å lage mat for noen, så får man ikke maten levert i ferdige bokser før hun suser av gårde igjen. Nei, når du booker inn kokarkjærringa, blir hun med på laget. Hun lager maten, presenterer og serverer, og det er en stor del av "pakken" og måten gjestene får en uforglemmelig matopplevelse på.

Mat over åpen flamme
Mat over åpen flamme

Kokebokforfatter

Med sin bakgrunn fra oppbygging av matprofil og matansvar på ulike festivaler som har blitt arrangert, har hun fått et godt utgangspunkt for sine kokebøker i Furkunnjmatserien. Den første boken, Bare God Mat, kom ut i 2007, Furkunnjmat - Enkelt og Ekte, kom i 2012 og den tredje boka "Furkunnjmat - naturligvis" ble utgitt i 2019. Britt Grete er opptatt av å holde mattradisjonene i live, og storkoser seg på kjøkkenet.

Dessert må til, også utendørs
Dessert må til, også utendørs

Britts kjøkken

Britt inviterer gjerne inn til matkvelder eller smoothiekurs på kjøkkenet sitt, og at dette er et viktig rom i huset, merker man godt. Her er det god plass til mange, og en egen varme som gjør at man blir ønsket velkommen med en gang man kommer inn dørene. Britt Gretes engasjement for mat smitter, og hun har egne grupper på Facebook der hun deler inspirasjon. Det er ikke sjelden at hun setter opp kameraet på benken og deler videoer av hva hun kokkelerer på kjøkkenet, til stor inspirasjon for mange.

Herba-Britt

-Jeg har spist en shake til frokost i over 20 år nå, og det gjør så godt for meg, sier Britt Grete. Hun har brukt og solgt produkter fra Herbalife lenge, og har så gode erfaringer selv.

-Det er så gøy når du ser at du kan hjelpe andre til å nå sine mål, sier Britt Grete, og presiserer at Herbalife handler ikke om slanking. -Det handler om mat, om sunn og god mat, og det å gi kroppen riktig og god næring, fortsetter hun. I facebookgruppene sine, veileder hun og gir råd om kosthold og trening, og hun har skapt et fellesskap som heier på hverandre og unner hverandre å lykkes med sine mål.

Powered by Labrador CMS