Brannvesenet slukket skogbrannen på Garbergsfjellet

Torsdag kveld rykket brannvesenet i Rindal ut til Rindalsskogen på grunn av en skogbrann på Garbergsfjellet. Det var et lite område som hadde tatt fyr etter lynnedslag i ei furu. Brannvesenet tok seg opp til brannen og fikk slukket den i løpet av kvelden.

Publisert Sist oppdatert

Nils Heggem i Rindal brannvesen forteller at det kom melding om brannen ca kl 19 torsdag kveld. Flere personer hadde observert røyk og meldt fra til 110-sentralen.

Brannvesenet rykket ut til Storholt. De vurderte situasjonen og diskuterte løsninger med 110-sentralen. Brannen var for liten til at man kunne bruke helikopter eller drone, men det var fare for spredning, så det var helt nødvendig å få slukket brannen, sier Heggem. Det var et mindre område på ca 7-8 kvm som brant, men det var fare for at glør kunne falle nedover i den bratte fjellsida.

Brannvesenet kjørte opp til skytebanen på Rindalsskogen, som er utgangspunkt for turstien opp til Garbergsfjellet. Derfra tok to brannmenn seg opp i fjellsida der det brant, utstyrt med bare krafse og spade. De prøvde å slukke ved å kaste på jord, men det lyktes ikke. Lynet hadde slått ned i ei furu, og den største faren i slike tilfeller er at brannen sprer seg via trerøttene ned i jorda. Da ser man ikke alltid hvor glørne tar veien. Det kan ulmer lenge nede i jorda og blusse opp igjen lenge etter at man trodde at det var slukket.

De tilkalte forsterkninger, og tre brannmenn til kom oppover med en 25-literskanne, et par bøtter og to skumapparater. De hentet vann i en bekk i nærheten, og fikk slukka brannen rundt kl 23 torsdag kveld.

Rindal brannvesen har hatt ei usedvanlig hektisk uke med fem utrykninger på sju dager. Dette er mest sannsynlig ny rekord, tror Heggem.

Brannen i Romundstadbygda er nå slukket, og det var godt at det kom litt regn nå. Denne brannen skyldtes ikke lynnedslag, men mest sannsynlig selvantenning pga. blanke steiner, sier Nils Heggem.

Saken vil bli oppdatert med flere bilder.

Bildet viser hvor den brant.
Lynet har slått ned i denne furua.
Powered by Labrador CMS