B. Helgetun Transport og Børset Bygg under samme tak

Bjarne Helgetun og Ingar Børset er begge grundere og bedriftseiere. Bjarne Helgetun sitt eiendomsselskap eier bygget som tidligere huset Børset Bakeri, mens B. Helgetun Transport og Børset Bygg AS er leietakere.

Ny aktivitet i bakeri-bygget

For to år siden ble Børset Bakeri AS avviklet etter mer enn 50 år drift i Rindal, og det store industribygget ble stående tomt. I fjor vinter overtok B. Helgetun Eiendom AS lokalene. En del av bygget bruker B. Helgetun Transport selv, og noe leies ut til verksted, kontor og lagerplass.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Børset Bakeri la ned virksomheten sin ble bygget stående tomt ei stund, men i februar i fjor kjøpte Bjarne Helgetun hele eiendommen, gjennom sitt eiendomsfirma. Transportfirmaet hans, B. Helgetun Transport, har verksted, oppholdsrom og kontor i bygget.

Den "bakre" delen av bygget har blitt lastebilverksted.

Kjører asfalt

B. Helgetun Transport har tre ansatte. De driver hovedsakelig med asfaltkjøring i sommerhalvåret, forteller Bjarne Helgetun. Om vinteren kjører de fisk fra Henningsvær til Ålesund, mens en bil går fast på massetransport. I tillegg har han selv litt brøyting med traktor på Rindal sentrum, så det er mer enn nok å gjøre.

De har gjort om en del av bygget til verksted for lastebiler og utstyr, slik at sjåførene kan gjøre mest mulig av vedlikehold og reparasjoner selv. Oppholdsrom har det også blitt. Verkstedet skal tilrettelegges enda mer, blant annet med enda en lastebilport, og det kommer en vaskestasjon utenfor etter hvert.

I denne delen av bygget ble det tidligere bakt lomper, lefser og formkaker. Nå står en asfalthenger klar for lakkering.

Ledige lokaler for utleie

Bjarne Helgetun forteller at flere bedrifter leier lagerplass i bygget, men det er fortsatt ledig plass. Tre kontorer står ledig enda, og det er fortsatt ledig lagerkapasitet og plass til verksted- eller produksjonslokaler.

Bjarne Helgetun på "sjefskontoret".
Minst tre kontorer står fortsatt ledig for utleie. Møterom er det også her.
En del av lagerplassen er utleid, men det er fortsatt noe ledig. Her er det til og med kjølerom.
Børset Bakeri-logoen er bytta ut med Børset Bygg.

Travelt i sommerhalvåret

Tømrerfirmaet Børset Bygg AS er leietaker, og de har fått navnet sitt på veggen. De leier kontor, verksted og lager i bygget. Ingar Børset forteller at bedriften hans har tre ansatte nå, inkludert en lærling. De tar på seg små og store bygningsjobber og vedlikehold av bygg.

Børset Bygg har også mer enn nok å gjøre, i alle fall i sommerhalvåret. Ingar Børset ønsker seg innearbeid til høsten og vinteren, og håper at de som kan tenke seg å få noe gjort da tar kontakt i god tid, så det blir enklere å planlegge og få kabalen til å gå opp.

Her har Børset Bygg lager, verksted og kontor.
Børset Bygg skifter kledning på Dala i Rindal sentrum, hvor huseierne for øvrig er meget godt fornøyd med jobben som blir gjort.
Powered by Labrador CMS