Oversiktsbilde over julepyntet peisestue med banksjefen som snakker til gjester som sitter ved bord.
Banksjef Magne Bjørnstad ønsket velkommen til faglig førjulstreff for bankens næringslivskunder og Rindal Næringsforums medlemmer i peisestua på Bolme Pensjonat.

Faglig påfyll på førjulstreff i Rindal

Publisert Sist oppdatert

Rindal Sparebank og Rindal Næringsforum arrangerte et førjulstreff for næringslivet på Bolme Pensjonat 18. desember. Dette arrangementet markerte også slutten på en rekke arrangement som har vært i forbindelse med bankens 150-årsjubileum i 2023. Etter en kort innledning av banksjef Magne Bjørnstad, introduserte nytilsatt daglig leder i Rindal Næringsforum, Karstein Mauset, seg for de frammøtte. Han startet i jobben 1. november, og Karstein ser fram til å samarbeide med næringslivet i Rindal.

Daglig leder i Eika Økonomi Nordvest AS, Kaja Sjøtun Bråstad orienterte om det nye regnskapskontoret som er etablert etter en fusjonen av Statera Økonomi AS og Sunndal Økonomitjenester AS. Selskapet er eid av Rindal Sparebank, Sunndal Sparebank og de fleste av de ansatte i Eika Økonomi Nordvest AS. Jarle Hamnes orienterte om nytt regelverk for inntektsfradrag ved investering i oppstartselskap, og oppfordret de frammøtte til å ta en prat med regnskapskontoret for å avklare muligheter og begrensninger omkring dette og andre økonomiske spørsmål.

Ny daglig leder i Rindal Næringsforum, Karstein Mauset foran til venstre. Ved bordet bak juletreet sitter Jarle Hamnes og Kaja Sjøtun Bråstad fra Eika Økonomi Nordvest AS, og banksjef Magne Bjørnstad i Rindal Sparebank.

Sjefsøkonom i Eika Gruppen, Jan Ludvig Andreassen var invitert for å snakke om de makroøkonomiske utsiktene vi står overfor. Tema for foredraget var «Mørkt før daggry?», og tittelen indikerer at selv om det er usikre økonomiske tider med økte renter, høye strøm- og energipriser, høy inflasjon og en usikker og uavklart verdenssituasjon med krig i Ukraina, krig på Gazastripen og høy spenning mellom Kina og Taiwan, er det håp om lysere og bedre økonomiske tider mot slutten av 2024.

Sjefsøkonom i Eika Gruppen, Jan Ludvig Andreassen, holdt et interessant foredrag for Rindal Næringsforums medlemmer og Rindal Sparebanks næringslivskunder på Bolme Pensjonat.

Det er med andre ord snakk om å ri av stormen, og Rindal Sparebanks inntrykk er at både bankens bedriftskunder og privatkunder har klart seg godt gjennom de siste års utfordringer, som i all hovedsak er forårsaket av korona-pandemien i 2020, og krigen i Ukraina som startet i februar 2022.

Jan Ludvig Andreassen benyttet også anledningen til et bedriftsbesøk hos El-Watch AS og iTrollheimen AS når han var i Rindal, og han var veldig imponert over at det er en teknologibedrift midt i Rindal sentrum med mange internasjonale kunder, og en kreativ opplevelsesbedrift som også har ambisjoner om å tiltrekke seg utenlandske turister til Trollheimstunet og Home of the Trolls.

Jan Luvig Andreassen på bedriftsbesøk hos Ingar Fredriksen og Harald Moen i El-Watch.
Anne Norli fra iTrollheimen overrakte bok til Jan Ludvig Andreassen.

.

 

Powered by Labrador CMS