Tenåringsgutt foran bilen sin.
Markus Aune foran sin Mazda 323 etter å ha tatt andreplassen for juniorene i Støren søndag.

Kjørte inn til andreplass

Publisert Sist oppdatert

Etter fire sterke innledende runder, ledet Markus Aune (snart 15) fra Røv i Surnadal med flest poeng, og endte opp med en imponerende andreplass blant juniorene i Støren søndag.

Lite trening

Markus startet med bilcross da han var 14 år. Nå kjører han sin andre sesong, og har i løpet av denne tiden kjørt sju-åtte løp.

Han er den eneste aktive junior utøveren som bor i Surnadal eller Rindal fra NMK Surnadal og Rindal, så det er ønske om å få med flere. Det er lite trening, så i år har han kun konkurrert. Dette er fjerde løpet denne sesongen.

I pappas fotspor

Det var bilder av pappa og biler og fart og spenning som gjorde at Markus ville begynne med bilcross. Pappa sluttet før Markus kom til verden. Men bildene vekket så stor interesse at gutten som fjortenåring startet som utøver selv. Målet er å bli god i rallycross.

Markus kjører en Mazda 323. Han har kjørt samme bil hele tiden. Det er han selv og pappa som skruver på bilen, men det har vært lite av det siden det ikke har vært noe trøbbel, kun karosseriarbeid.

Etter løpet var det spent å se om det ville komme bud på bilen så den måtte selges. Men tenåringen var rolig da han har flere biler hjemme om så skulle skje.

To biler kjører på en bane.
Markus Aune - med startnummer 206 - i aksjon under bilcrossløpet i Støren søndag.

Høyt nivå

Trass lite trening, kom surnadalingen godt ut fra start på søndag. Han viste at selv om han var eneste junoirutøver fra klubben, måtte konkurrentene frykte NMK Surnadal og Rindal. Etter to førsteplasser, en andreplass og en tredjeplass, hadde han flest poeng etter de innledende rundene.

I finalen hadde han alt vist hva han er god for, og klarte å fortsatt holde nivået oppe. Bare én klarte å komme i mål før han, og han kjørte inn som nummer to.

Han syntes det var gøy å delta, og er godt fornøyd med andreplassen.

Mamma Målfrid sa hun var spent da han skulle starte som fjortenåring, på om han kunne kjøre. Det kan han! Tvilen er borte, og mamma ler:

-Han er råene til å kjøre enn mor si, ja!

Powered by Labrador CMS