Fredrik Strands minnetreff 2022

Mette Helen (t.v.) sammen med kremmer Astrid Hoem fra Krambua på Kvendbøen
Mette Helen (t.v.) sammen med kremmer Astrid Hoem fra Krambua på Kvendbøen

-Treffes i pappas ånd

For tredje gang inviterte Mette Helen Mikkelsen til treff hjemme på Lykjeeidet. Treffet holder hun til minne om faren, Fredrik Strand som gikk bort i 2020. Strand var motorentusiast og eier av flere veteranbiler.

Publisert Sist oppdatert

På Lykkjeeidet var det igjen klart for Fredrik Strands minnetreff søndag. Dattera Mette Helen har valgt å hedre faren, som plutselig gikk bort i 2020, med treff der motorentusiaster kan møtes.

-Pappa var en glødende motorentusiast, sier Mette Helen. Han satte i stand veteranbiler, og hadde en stor bekjentskapskrets i miljøet. Da han gikk bort var det midt under koronaen, var det begrenset hvor mange som kunne komme i begravelsen. Kun nærmeste familie var i kirka, vi var bare 26 stykker til sammen, og kunne heller ikke be sammen til minnestund i etterkant.

Fredrik Strand
Fredrik Strand

Mette Helen følte at det det ble feil. Fredrik Strand hadde stor omgangskrets, nå fikk de ikke være med å minnes faren. Dermed kom ideen om minnetreffet. Nå seg det ut til å bli en tradisjon, for tredje gang blir tunet og ekra og området rundt huset på Eidet fylt opp med biler.

-Trivelig

-Dette er gjort i pappas ånd, sier Mette Helen. Det er lav terskel og høyt under taket for hva som kan stilles ut, både når det gjelder alder og nasjonalitet.

Rundt femti biler fylte tunet og ekrene rundt hjemmet på Eidet, med gjester fra både Orkland og kristiansundstraktene. Oppmøtet var upåklagelig. Minst hundre personer var innom i løpet av dagen.

-Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger. Folk synes det er trivelig, sier Mette Helen.

Selv har hun brukt de siste dagene på å få i stand, blant annet rigge i stand til kaffesalg. På treffet kan man nemlig kjøpe pølser og brød og hjemmebakst. Det har vært baket en del de siste dagene, og det oppussede garasjeloftet rigges opp til kafe.

-Det er en viktig del av arrangementet, sier Mette, å få sette seg ned med en kaffekopp og slå av en prat.

Nytt av året var at det ble mulighet til å kjøpe mer enn kaffe og kaker. Astrid Hoem hadde satt opp en popup-butikk, og solge varer fra butikken sin, Krambua, på Kvendbøen.

Et utvalg av varer fra Krambua
Et utvalg av varer fra Krambua

Prisutdeling

Også Fredriks to barnebarn har arvet interesse for biler. I dag har familien beholdt tre av bilene. Eldstesønn Tor Fredrik eier en boble, mens yngstesønnen Marius har en mini etter bestefaren. I tillegg har Mette Helen og ektemannen Trond beholdt en bil. De synes det er fine minner å ha.

På treffet vanker det også pris, nemlig Fredrik`s Trophy.

-Utdelingen er også i pappas ånd, smiler Mette Helen. Det er ikke nødvendigvis den dyreste eller fineste bilen som vinner, men gjerne en det er en artig historie bak eller som er spesiell på en eller annen måte. Trond, jeg og guttene tar et komitemøte under treffet og velger hvem som skal vinne prisen.

Frode Auseth fra Orkanger vant årets Fredrik Strand's Trophy. Frode stilte blant annet ut en Maserati 1995-modell. Det var den som vant Fredrik Strand's Trophy søndag.

Frode var her også i fjor, og syntes det var så trivelig her at han tok også turen i år. Han har tidligere hatt Maseratien sin på to utstillinger "Classic car show" i Trondheim, og i 2014 var de på 100-årsjubileumet til Maserati i Italia.

Frode Auseth fra Orkanger vant Fredrik Strand's Trophy. Her sammen med sjåfør og sønn Ådne Auseth
Frode Auseth fra Orkanger vant Fredrik Strand's Trophy. Her sammen med sjåfør og sønn Ådne Auseth

SE BILLEDSERIE UNDER:

Powered by Labrador CMS