Travle tider på Bergmoen Snekkerverksted as

Påska er en høytid som for mange betyr hytteturer, kvikklunsj og appelsiner, og dette er noe gutta på Bergmoen merker godt.

Publisert Sist oppdatert

Det er travelt i snekkerverkstedet i Bjergin Industriområde i ukene før påske. Mange har planlagt forbedringer som de ønsker klare til å enten sette opp selv nå som de har noen dager fri, eller som ønsker ei ny trapp ferdig montert slik at de får tatt den i bruk i ferien sin.

Mange muligheter

Bergmoen snekkerverksted er en av Rindals eldste bedrifter, og de har opp gjennom årene valgt å fokusere mer og mer på trappeproduksjon, både små og store varianter. Nå i tiden før påske ser de at det er en økning på antall hemsstiger, hemstrapper og sampatrapper som bestilles. Lure løsninger med oppbevaring integrert i trappene, er også en trend de ser mer og mer av.

Alt lages etter kundens mål

Daglig leder i Bergmoen, Olav Reitan, deltar også aktivt i det fysiske arbeidet med både produksjon, måltaking og montering av trappene.
- Et av våre fortrinn er at vi ikke har noen selgere som kun kan å selge, men det er vi som lager trappene som vet mest, og dermed kan veilede kundene våre best mulig, sier Reitan. Vi lager alt etter mål, og kommer med våre råd og erfaringer om hva som vil være gode løsninger.

Koronaåret for Bergmoen

- Vi har samarbeid med mange byggmestere som gjør det godt, på tross av koronasituasjonen, sier Morten Nergård ved Bergmoen. Han sier de har fått kjent på konsekvensene av den økonomiske situasjonen i landet, men at de har foreløpig klart seg bra. Det er mange leverandører som øker prisene sine, og det er flere i bransjen som sliter.

-Vi setter pris på alle som velger å handle fra oss, og det er så hyggelig når folk tar seg tid til å dele bilder og erfaringer med våre produkter. Vi får mange hyggelige meldinger, spesielt på instagram, sier Nergård.

-Det ser bra ut også etter påske, men vi tar gjerne på flere oppdrag, avslutter Reitan med et smil.

70-åringen gir seg ikke

Det er i år 70 år siden Bergmoen ble startet, og dette har de planlagt å feire til høsten, når det forhåpentligvis blir mulig å samle litt flere. Dersom noen har noen fine bilder av produkter fra Bergmoen, en morsom historie eller bilder fra gammel-tida, vil de gjerne at dere deler dem.

-Det er viktig å ta vare på historien til bedrifta, sier Reitan, som er sønn av en av grunnleggerne. Det var Olav O. Løset og de tre brødrene Magnar, Johan og John Reitan som i 1951 startet Bergmoen snekkerverksted.

Powered by Labrador CMS