Åpning av ny RBL-butikk, bygget av Børset & Bjerkset Entreprenør, nærmer seg:

F.v.: Ola Inge Svinsås (RBL), Malvin Jonli (B&B) og Jon Moen (RBL).

Roser lokalt samarbeid etter storsatsing til 10 millioner

10. juni er det klart for åpning av den nye RBL-butikken på Sunna i Rindal. Både daglig leder Jon Moen i RBL og Rolf Kvernberg i B&B tror byggeprosjektet, der en rekke lokale aktører har vært involvert, vil gi RBL et stort løft.

Publisert Sist oppdatert

I april 2018 startet Rindal Bil- og Landbrukssenter planleggingen av ny butikk. Drøye tre år og en investering på 10 millioner kroner senere er det klart for åpning.

– Det er klart, at med en slik investering, må det jo selges litt, sier han.

De ti millionene inkluderer blant annet riving, bygging og kjøp av tomt.

Selve åpningen blir spredd utover tre dager, fra torsdag 10. til og med lørdag 12. juni.

Daglig leder Jon Moen i RBL er glad for at de nå er på oppløpssida i prosjektet.

– Dette blir kjempemessig for vår del. Vi får større butikk, og får flyttet alle ansatte opp hit. Det blir en enklere hverdag for oss, sier Moen, og legger til at satsingen på ny butikk har tvunget seg fram over flere år – spesielt etter at de fikk agenturet på Ski-Doo og Can-Am.

– Da satte BRP, som deler ut agenturene på snøskuter og ATV, krav: «dere får agenturet på én betingelse; dere må bygge ny butikk og samle alle produkter», sier Moen.

Han forteller at fargevalg på innredning i den nye butikken også følger konseptet til BRP.

– Ja, det har vært i tankene våre. Når man dekker disse kravene blir man mer som en premiumforhandler. Det er litt viktig, også økonomisk, å være det, sier han.

RBLs nye butikk blir stor og luftig, med god plass til både kjøretøy og andre varer.

B&B fortsatt en aktiv aktør i dalføret

Det var VIBO, som nå videreføres som Børset & Bjerkset Entreprenør AS, som i fjor inngikk kontrakt med RBL om å bygge ny butikk og kontorfløy. Butikken er reist på de gamle kjellermurene etter Rindal Meieri, og selve bygginga pågikk fra august 2020 til april 2021. Innleid byggherreombud har vært Odd Inge Løfald.

– Vi har forsterket murene en del slik at de kan ta imot dagens dimensjonering og krefter. Det har forlenget byggetida litt, men det har gått bra, sier Rolf Kvernberg i B&B Entreprenør, og forteller at kontorfløyen inneholder seks kontor, møterom, garderober med dusj og WC.

Daglig leder Moen har sikret seg det eneste kontoret som er vendt slik at man kan se Storfjellet, som han etter utsagn må se, siden han selv er oppvokst i Bokta.

Jon Moen på det nye kontoret sitt, med Storfjellet i bakgrunnen.

For B&Bs del har Malvin Jonli hatt ansvaret for prosjektet. Han forteller at prosessen var litt krevende i starten, på grunn av mye gammel betong.

– Etter hvert som vi løste det, har det gått veldig bra. Vi har hatt et veldig løsningsorientert samarbeid med RBL, det har fungert godt, sier han.

Prosjekter som dette viser at totalentreprenøren fortsatt blir en aktør å regne med i Rindal og Surnadal, selv om de ikke lenger heter VIBO.

– Ja, vi er fortsatt en aktiv aktør i dalføret, selv om vi heter Børset & Bjerkset. Eierskapet vårt er det samme, men vi er omtrent doblet i størrelse, med rundt 130 ansatte og budsjettert omsetning på rundt 400 millioner kroner, sier Rolf Kvernberg, og legger til:

– Vi deltar på det meste i dalføret, og har fortsatt en serviceavdeling med servicebilder, som betjener mindre prosjekter. Så vi holder ikke bare på med store prosjekter.

Kvernberg har stor tro på nybutikken til RBL:

– Løftet og utviklinga her er en kjempesatsing, og det har blitt virkelig fint. Som totalentreprenør er B&B stolt av en god og vellykket byggeprosess, sier han.

Rolf Kvernberg og Jon Moen foran deler av RBLs utvalg av robotgressklippere.

Mange lokale bedrifter involvert

En ting både Moen og Kvernberg trekker fram som viktig, er bruk av lokale bedrifter i prosjektet.

– Vi er spesielt fornøyd med å ha gjennomført dette sammen med lokale samarbeidspartnere, som EL-CO, Rørservice, Caverion, stålbygg fra A.Kvam, Tørset Malerservice, Murmester Skjølsvold og byggevarer fra Bygger´n Rindal, sier Kvernberg, og får støtte fra Moen.

– Jeg vil takke entreprenørene, B&B. Det har vært en veldig god dialog, og en fin prosess. Og det er viktig for Rindal at det har vært brukt lokale entreprenører, det har det vært fokus på fra første dag.

Kvernberg understreker at nettopp det å bruke lokale aktører er viktig for Børset & Bjerkset Entreprenør.

– Vi prioriterer å bruke lokale, så langt det er mulig. Vi har også lokale snekkere, selvfølgelig. Så det vi får til i dalføret her er til det beste for alle, og det er viktig for oss å fortsatt være en betydelig aktør, som Vibo var, sier han, og får støtte fra B&B-kollega Jonli:

– Jeg ser store fordeler med at vi har hatt mange lokale parter som har vært med oss i prosjektet, sier han.

– Ja, og det er også veldig greit i etterkant av slike prosjekt, i tilfelle man for eksempel trenger å justere en dør eller lignende. Da er det greit å slippe å måtte kontakte noen i Litauen eller Hviterussland, for eksempel, og det gir ligger en ekstra trygghet i å samarbeide med noen man kjenner, sier Kvernberg.

Ola Inge Svinsås (f.v.), Rolf Kvernberg, Malvin Jonli og Jon Moen.

Går helst til naboen

RBLs eksisterende butikklokaler skal nå leies ut til Rindal Auto, som dermed også vil merke positive ringvirkninger av prosjektet.

– Ja, de tar over gamlebutikken og kontorene, og får dermed også muligheten til å utvide verkstedarealet sitt litt, sier Jon Moen.

Han er av den klare oppfatningen at rindalsbedrifter helst bruker naboen, en oppfatning han deler med både andre rindalsbedrifter, Rindal Næringsforum og Rindal kommune.

– Det er absolutt slik at man i Rindal først hører med naboen. Jeg tror folk generelt er mer opptatte av å bruke lokale tjenester, det har i hvert fall vært større fokus på det i det siste. Slik sett har kanskje koronaen fått enkelte positive utslag, som at folk handler lokalt i stedet for å kjøre til byen, sier han, og fortsetter:

– Vi har merket det, synes jeg. I koronaåret 2020 hadde vi en god økning, men det har jo noe med bransjen vi driver i også – med bønder, hus og hage. Der har det vært et oppsving, for folk bruker pengene hjemme i stedet for å reise til Kanariøyene.

Moen smiler:

– Så for vår del kan folk bare fortsette med hjemmeferier.

RBL har drevet butikk for fullt under byggeperioden. Nå opplever daglig leder Moen at mange er nysgjerrige, og gleder seg til nybutikken åpner.

– Vi får mange spørsmål om det, ja, og tilbakemeldinger om at folk går og venter. 10. juni slipper de å vente lenger, smiler han.

Både B&B og RBL er svært godt fornøyde med samarbeidet underveis i byggeprosessen - både med hverandre og de andre, lokale aktørene i prosjektet.
Powered by Labrador CMS