Tor Rovik og Rita Torhild Settemsdal viste gode prestasjoner både som sangere og skuespillere
Tor Rovik og Rita Torhild Settemsdal viste gode prestasjoner både som sangere og skuespillere

Jørgen Gravvold hedret med humor og alvor

Publisert

16. september 2020 ville Jørgen Gravvold ha fylt 90 år. Det ønsket Lars Jarle & The Big Mamas å markere ved å sette opp en forestilling hvor de hedret sangeren, musikeren og revyforfatteren fra Bøverdalen som døde 9. mars 2005. I fjor fylte ensemble Bøfjorden grendahus og Bæverhall. Søndag kveld var turen kommet for å vise seg frem for publikum i Storstuå i Surnadal kulturhus.

Lars Jarle & The Big Mamas
Lars Jarle & The Big Mamas

Lars Jarle & The Big Mamas er et utspring av Åsskardkoret som deltok i Surnadal Sparebanks store korslag i 2010. Koret og bandet består av Brynhild Riksheim, Tove Bævre, Elisif Sæthervik, Rita Torhild Settemsdal, Tøtte Snekvik, Maybrit Olesen Hakstad, Grete Ingunn Krogstadnes, Tor Rovik, Erling Solem, Per Jarle Riksheim, Tore Settemsdal og Lars Settemsdal.

Konferansier Tor Rovik ledet de rundt 150 fremmøtte gjennom forestillingen med stødig hånd, hvor han tok med seg publikum på en vandring i Jørgens liv. Med sang, musikk, diktlesing og skuespill ble Jørgen Gravvold hedret av sine egne på verdig vis.

Publikum fikk høre både kjente og mindre kjente tekster bli fremført. Fra «Ita kvitløk», «Eg trur eg vil døy ei vårnatt», «Øraviså», «Auståvind» og «Med di hand i mi», til «Hakkespetten», «Kattastrofå» og selvfølgelig «Bøverdalsrock» - for å nevne noen av de totalt 22 numrene i programmet.

Ekteparet Tor Rovik og Elisif Sæthervik fremførte "Med di hand i mi"
Ekteparet Tor Rovik og Elisif Sæthervik fremførte "Med di hand i mi"

Humor og alvor

Tekstene til Jørgen Gravvold rommet både alvor og humor. Lars Jarle & The Big Mamas hadde satt sammen et godt program som viste bredden i forfatterskapet.

Koret og bandet leverte godt og presist samspill. Erling Solem har satt toner til mange av tekstene til Jørgen Gravvold, og at han var en del av bandet skapte en ekstra dimensjon i forestillingen. Tor Rovik viste med gode sangprestasjoner og skuespill at han kan langt mer enn å være konferansier.

Tor Rovik og Rita Torhild Settemsdal i katteslagsmål
Tor Rovik og Rita Torhild Settemsdal i katteslagsmål

Skuespill kunne det gjerne vært mer av. Det var en fin avveksling, og noe som skapte latter blant publikum. Vi kunne også ønske oss litt mer smil og avslappet stemning på scenen. Koristene var kanskje preget av nervøsitet, men det hadde de ingen grunn til. For dette var godt gjennomført av samtlige involverte!

BILDESERIE:

Powered by Labrador CMS