Sparebank 1 Nordmøre inviterer:

3 bankansatte er klare for en lørdag med sjakk.
Arne Berset, Liv Dalsegg og banksjef Allan Troelsen har lenge observert en sjakkinteresse i Surnadal, og håper på god respons på arrangementet.

Spill sjakk med Torstein!

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 22. april åpner banken dørene og inviterer hele bygda på Sjakk-turnering. Med seg har de fått profilerte Torstein Bae, kjent som sjakk-kommentator på NRK. Her er det muligheter for alle, både barn og voksne på alle nivå.

Meet and greet

Torstein Bae er kjent for sine sjakkferdigheter og som kommentator på NRK.
Lørdag 22. april kan du spille sjakk og oppleve Torstein Bae live i Sparebank 1 Nordmøres lokaler i Surnadal.

Torstein Bae besøker Surnadal, og gleder seg til å hilse på Surndalingene. Mange har nok hørt stemmen hans på NRK, hvor han på underholdende vis kommenterer både sjakk og lynsjakk. Torstein har nok bidratt til å skape et nasjonalt engasjement for sjakk, da han også regnes som en skikkelig entertainer som evner å lage god stemning. Han er også en habil spiller, og har blant annet deltatt på det norske landslaget under OL hele to ganger. Etter påske blir han også aktuell i TV2s serie "Forræder". Banken lover at det skal bli god tid til både selfies og sjakkmatcher med Torstein.

Åpent for alle

-Dette arrangementet er for alle, enten du vil spille eller oppleve Torstein live, forklarer Liv Dalsegg. - Her kan hele familien komme og ha det gøy med sjakk! Det blir selvsagt servering av jucie til barna, kaffe og bakels og det er gratis inngang. Dette er ment som et lavterskeltilbud for alle som er nysgjerrige på sjakk. Vi har lenge observert en økende sjakkinteresse i Surnadal, men til nå har det manglet tilbud for å få spilt. Dette blir et ledd i det å sjekke interessen, og se om det er grunnlag for å etablere et offisielt tilbud i sjakk.

I tillegg til Torstein, kommer lokale Amund Pihl Strand med en bronse i NM i bagasjen. Han utfordrer alle som vil til en match i simultansjakk. Møre og Romsdal sjakkforbund stiller med både brett, tidtakere og dommere, så her vil det bli gode muligheter. Man kan selvsagt spille mot venner og kjente også, hele banken vil bli rigget om til sjakkspill.

Kjentfolk til pers

Arne Berset, Liv Dalsegg og Allan Troelsen i Sparebank 1 Nordmøre er lokalt engasjert.

Torstein skal utfordre 3 lokale kjentfolk til parti i lynsjakk, og vi har fått med oss tre lokale kjentfolk. Førstemann ut er banksjef Allan Troelsen. Han kan avsløre at han var en reser i sjakk i sine yngre dager, og kan skilte med en ranking som 6. beste spiller under 16 år, og seire i Mossemesterskap og Østfoldmesterskap. Han påstår at han har glemt alt, men det vil vise seg i møte med Torstein.

Neste utfordrer er skiløper Kristoffer Berset. På fritiden er han en ivrig sjakkspiller, og spiller en del online. Han gleder seg til å treffe Bae, etter å ha sett opp til han i mange år.

Sistemann ut er Tor Helge Sollid, journalist i TK. Disse matchene finner sted hver hele time gjennom arrangementet, og banken håper på et engasjert publikum.

Arrangementet finner sted i banken i Surnadal lørdag 22. april, og dørene holder åpent fra klokka 12-15.

Program for dagen

1200-1210 Velkommen

1210-1220 Lynsjakk nr 1: Torstein mot Allan Troelsen

1220-1300 Barneturnering del 1

1300-1310 Lynsjakk nr 2: Torstein mot Tor Helge Solli

1310-1400 Barneturnering del 2

1405-1445 Simultansjakk med Amund mot 10 spillere (Torstein kommenterer)

1445-1500 Lynsjakk nr 3: Torstein mot Kristoffer Berset (med løpende kommentering)

1500 Takk for i dag

Servering av kaffe og bakels.

Det blir også satt opp bord for mer uformell sjakk for den som ønsker det.

Torstein vil kommentere og lage show, og stille opp for selfies.


På grunn av plassbegrensning, er det påmelding for både tilskuere og deltakere her:

https://www.sparebank1.no/nb/nordmore/privat/info/sjakk-surnadal.html?cid=social%3B%3Bfb%3B%3Barrangement%3B%3Blink%3B%3Bsjakk-surnadal&fbclid=IwAR15hblFKBcydpxchO-HAxZsfuSENZgOCZf76lb5LSBpjFol0MoUnZfnCPU

Arne Berset, Liv Dalsegg og Allan Troelsen i Sparebank 1 Nordmøre gleder seg til å åpne dørene for alle sjakkinteresserte.
Arne Berset, Liv Dalsegg og Allan Troelsen i Sparebank 1 Nordmøre gleder seg til å åpne dørene for alle sjakkinteresserte.
Powered by Labrador CMS