mor med hvit genser med jente som henger i hendene foran henne med føttene opp mot magen
Arnhild Myklegard og dattra Ingvild er spente og glade for å åpne lokalmatutsalg på hjemgården i Lomundalen.

Lokalmat i Lomundalen

Fredag åpna enda et spennende lokalmatutsalg i Rindal. Et samarbeidsprosjekt i familien Myklegard, der Arnhild Myklegard har hovedansvaret.

Publisert Sist oppdatert

Arnhild forteller at de satser på kjøttprodukter av utegris og kjøttfe fra gården i Lomundalen. De ønsker å prøve seg litt fram og startet fredag med utsalg i et av byggene på gårdstunet. Planen videre er å pusse opp et bygg ved siden av tunet som hun mener passer ypperlig til et lite lokalmatutsalg. Et større utvalg av lokalproduserte varer er også planlagt skal komme på plass etter hvert. Her har de mange gode tanker om hvordan konseptet kan utvikles videre. Myklegard Lokalmat satser på lokale samarbeidspartnere og har avtale med Gårdsslakteriet Sylte AS i Surnadal og Mersmak AS i Sokndal om slakting, bearbeiding og pakking av kjøttvarene fra gården.

kjøtt innpakket i plast
Et utvalg av lokale kjøttprodukter av både svin og storfe.

På første åpningsdag var det en jevn strøm med nysgjerrige kunder som stakk innom, og lokket til fryseren med lokale delikatesser vart åpna og lukka mange ganger i løpet av dagen. Det var også mulighet til en hyggelig prat og en varm, god kaffekopp i det gamle snekkerverkstedet som var omgjort til et hyggelig bakrom.

folk rundt et bord
Trivelig kaffelag i bakrommet som tidligere har vært snekkerverksted på gården.

I oppstartsfasen har Myklegard Lokalmat åpent annenhver fredag, og selvfølgelig er det bare å ta kontakt så kan vi hjelpe med kjøttvarer utenom åpningstid, sier Arnhild.

Powered by Labrador CMS