Pressemelding fra Rindal kommune:

I år blir det bøgdakveld i Torshall, med Turid Røen Kroknes og Olav Storli Ulvund (Foto: Sykehuspartner)
I år blir det bøgdakveld i Torshall, med Turid Røen Kroknes og Olav Storli Ulvund (Foto: Sykehuspartner)

Kulturvøkku er snart i gang!

Vi nærmer oss årets Kulturvøkku som arrangeres 25. juni – 04. juli.

Programmet i år er fortsatt noe preget av koronasituasjonen ved at enkelte tiltak er avlyst, andre har gjort endringer på arrangement og det har i tillegg vært vanskelig å planlegge større arrangement – men vi regner med at publikum koser seg med alle de tilbudene som er i årets 10-dagers program.

Kulturvøkku starter som vanlig med Bøgdakveld, som i år får ett litt annerledes konsept. I år som i fjor har komiteen av praktiske hensyn flyttet arrangementet fra Rindalshuset til Torshall, og årets program vil bli bygd opp rundt to hovedinnslag med personer født i Rindal, men som har gjort karriere utenfor bygda senere i livet. Mezzosporan Turid Røen Kroknes bør være godt kjent, og hun vil holde en minikonsert sammen med pianist Hedda Hansen Berg. I tillegg får vi besøk av fjellklatrer Olav Storli Ulvund (rindalsfødt og med aner fra Romundstadbygda) som vil holde foredrag og vise bilder fra flere av sine ekspedisjoner på noen av verdens høyeste fjell. Olav var bl.a. med på den første bestigningen av Mount Everest fra Tibet, og den første (og hittil eneste) norske bestigning av Gasherbrum.

Utover Kulturvøkku får vi flere av de faste arrangementene som minnemarsj, lokalhistorisk vandring, Husmøte, Torgdag og ikke minst kunstutstillingene hos 3 Venner og på Dalalåven Atelier. Årets Kulturvøkku er likevel preget av mange foredrag og kåseri; det blir bl.a. besøk av forfatter av den kommende boka om «Landsem skifabrikk – ett eventyr fra Rindal», historiker og produsent av Bunadspodden Unni Irmelin Kvam kommer og det blir lokalhistorisk aften med innslag fra Ivar Bakk med rindalsminner og Bodil Børset som kåserer rundt restaureringsprosjektet i Austigard, Børset.

Fullstendig program og nærmere informasjon om de enkelte arrangement finnes på www.kulturboksen.no og kulturvøkkus facebookside.