LESERINNLEGG:

En mann med briller og mørk dress smiler mot kameraet
Per Vidar Kjølmoen, Arbeiderpartiet, Møre og Romsdal

Tidenes togtabbe av Sve

Har du hørt om han som brukte 50 milliarder kroner på Østlandet uten å sjekke med egne partifeller først?

Når Frank Sve blir ufin, så har du gjerne et godt poeng. Vel, i siste leserinnlegg sitter Sves fornærmelser omtrent like løst som argumentasjonen er svak. 

Sve mener at det ikke er noe problem å bruke 50 milliarder ekstra til tog på Østlandet, fordi Frp vil kutte på andre ting. Problemet for Sve er at Frp er blitt enige med SV og Rødt om hva man vil bruke mer penger på, men ikke på hva som skal kuttes (!) 

Så det eneste sikre er hva som skal bygges (tog på Østlandet), mens alle andre veiprosjekter plutselig lever farlig. Det har blant andre Rogaland Frp skjønt. Stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) slakter Frank Sve sin milliardblunder fordi den setter en rekke samferdselsprosjekter på Vestlandet i fare. Det hjalp nok ikke på stemninga at Sve glemte å forankre avtalen i Frp sin stortingsgruppe, før han sto på TV sammen med Rødt og SV.

Næringslivet er, om mulig, enda mer forbanna. Harald Minge i Næringsforeningen i Stavanger-regionen mener jernbanen rundt det sentrale østlandsområdet nå stikker av med alt, og karakteriserer det hele som et ran. Møre og Romsdal og Vestlandet har tapt igjen med Frp.

Hver gang Frank Sve har fått innflytelse, har det gått galt. Det gjorde at Stranda kommune havnet på Norgestoppen i kommunegjeld, det gjør at Møre og Romsdal fylkeskommune er på full fart utfor stupet økonomisk, og nå har sannelig Sve klart å sette en rekke samferdselsprosjekter på Vestlandet i spill fordi han har latt seg lure av SV og Rødt.

Neste år er det valg. Tar du sjansen på at Sve og Frp skal få gjennomført enda mer av sin sentraliseringspolitikk, eller vil du ha trygge arbeidsplasser, bedre skoler og en verdig eldreomsorg i hele landet med Arbeiderpartiet?

Per Vidar Kjølmoen
Stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet

Powered by Labrador CMS