Påskenøtter (5 av 6)

i forgrunnen mange forskjellig tak. I bakgrunnen motorvei på pilarer, noen åser og fjell.
Utsikt fra hotelvinduet.

EliS påskenøtter 2024 påskeaften

Publisert Sist oppdatert

Denne byen har jeg passert flere ganger på mine reiser. I 2019 overnatta jeg her i over ei hel uke sammen en gjeng med rindalinger og surnadalinger i regi av Trøndersk Skilaug. Da var vi tilskuere på et arrangement i en landsby i fjellene nord for byen. Men en av de 22 øvelsene ble gjennomført i den arenaen du kan se på bildet. Bildet er tatt fra hotellrommet under dette oppholdet.

Byen og dalen har navn etter elva som renner her. Betydningen av navnet på byen er nok en viktig grunn til at oppblomstring og velstand i denne byen. Elva renner ut i Donau.

Svaret på dagens oppgave er navnet på kollen som motorveien går igjennom. Motorveien deler seg i tunellene som gjennomborer kollen. Den ene fortsetter videre gjennom dalen. Den andre er en viktig europavei som starter i Alta. Den fortsetter videre sør over europabrua mot en av de viktigste fjelloverganger i Europa.

Kollen som er kjent for slag mot Napoleons tropper har gitt navn til en arena hvor en øver-surnadaling kom på 11. Plass i Continental Cupen i 2002.

(Trolig er grunnen til at han deltok i kontinental-cupen, at han ikke klarte å kvalifisere seg til kvalifisere seg til den kvarten av fire hopp-turneringen som ble avholdt i denne arenaen. Det hører til historien at han klarte å kvalifisere seg til de tre andre kvartene, som ble avholdt i andre byer i samme del av Europa.)

HVA HETER KOLLEN?

Vi tar imot svar på e-post: konkurranse@trollheimsporten.no, senest ved midnatt. 

Trekninga blir utført på formiddagen dagen etter.

Alle som har rett svar blir med i trekninga om fine premier, som er sponsa av Trollheimsportens medlemsbedrifter.1

Hvis du får noen assosiasjoner rundt noen av artiklene, og har en kommentar eller god historie å fortelle, så må du gjerne sende inn det også.

Svaret på påskenøtten, navn på vinnere og flere bilder kommer på Trollheimsporten i morgen.

Premie på dagens konkurranse er en ATV/Scooter Hjelm fra Polaris Nordmøre. 

Powered by Labrador CMS