Magne Løfaldli, Iren Sæterbø, Roald Boge, Ole Kristian Simensen og Håkon Fredriksen hos Innveno.

Spleiser lokale bedrifter med grønne lommebøker

Publisert

Sammen med Surnadal Næringsforening inviterer Innveno lokale bedrifter til dialogmøte om støtte til grønne omstillingsprosjekter førstkommende torsdag. Dit kommer representanter for Møre og Romsdal Fylkeskommune, Forskningsrådet og Innovasjon Norge. Og det er fortsatt mulig å melde seg på!

– Dette er jo en slags videreføring av kompetansemeglingen som vi tilbyr. Nå kommer Fylkeskommunen, Forskningsrådet og Innovasjon Norge og forteller hvilke virkemidler de tre har for å bistå bedrifter med grønn omstilling. Vi er godt fornøyde med at de kommer hit til Surnadal. Dette er en serierekke som avholdes i Ålesund, Molde og Kristiansund, og i vår hadde de kun møter i byene, sier daglig leder i Innveno, Håkon Fredriksen.

– Og så vil jeg si at staten ofte bruker ordet «omstilling», men personlig liker jeg ordet «utvikling» bedre. Hele tiden skal man omstille seg fra noe til noe annet, men det er jo en løpende utvikling dette, noe det grønne skiftet også er en del av. KIAS, for eksempel, vil jo fortsatt selge dører; de skal jo ikke omstille seg vekk fra det, fortsetter Fredriksen.

I tillegg til de tre nevnte instansene, kommer også representanter fra lokalt næringsliv for å presentere grønn omstilling – eller utvikling – i egne organisasjoner. Det gjelder Pipelife og Norsk Kvalitetsmat.

– Det kommer ofte mange gode tilbakemeldinger når bedriftene selv presenterer sånne caser, så det ser vi frem til.

På møtet, som finner sted torsdag 15. september på Thon Hotel Surnadal, vil det bli gitt informasjon om hvilke gjeldende virkemidler og muligheter forskningsinstansene sammen med Fylkeskommunen har. I tillegg vil det bli snakket om hvordan man kan utvikle et prosjekt fra en idé til noe konkret gjennom samarbeid med kunder, leverandører, offentlige virksomheter og forskningsmiljøer.

Dialogmøtet skal være åpent for de fleste som har en idé til grønn utvikling i sine bedrifter, uavhengig av om det gjelder industribedrifter, lokalmat og reiselivet, som er blant de inviterte.
– Vi går ut ganske bredt her, men vi snakker gjerne om det som kalles innovasjonshøyde. Det vil si at det er noe nyskapende og at det er et regionalt marked for satsingen.

– Mange bedrifter jobber både med nasjonale marked og med eksport. Eksport er det et veldig fokus på fra statens side, som nå ønsker at flere skal gå internasjonalt, sier Fredriksen avslutningsvis.

Invitasjonen fra Innveno kan leses i sin helhet på Innvenos hjemmesider, og påmelding samt mer informasjon finnes på Fylkeskommunens nettside, HER.

Powered by Labrador CMS